Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
 • Alltid fri frakt!
 • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
 • Høy kvalitet
 • Høy tilgjengelighet
 • Kort produksjonstid
 • Produkter som produseres etter dine mål
 • Helt fraktfri leveranse

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Alu Retro – Moderne smijernsrekkverk

Produsert i aluminium i stedet for stål, hvilket gir mange fordeler. Alu Retro veier mindre og er lettere å håndtere – den er også nesten vedlikeholdsfri.

Moderne utgave av smijernsrekkverk i retrostil

Dette er produktet for deg som liker følelsen av et klassisk og solid smijernsrekkverk. Vårt Alu Retro-rekkverk er som et smijernsrekkverk, men det er laget av aluminium i stedet for av stål, noe som gir mange fordeler. Alu Retro veier mye mindre og er lettere å håndtere – i tillegg til at det praktisk talt er vedlikeholdsfritt.

«Smijernsrekkverk» med valgmuligheter

Med vårt «smijernsrekkverk» har vi gjenskapt og forbedret det klassiske rekkverket, samtidig som du får muligheten til å tilpasse rekkverket i henhold til egne mål, din smak og dine ønsker. Med Alu Retro kan du velge:

 • om stolpene skal ende i samme høyde som tverrliggeren, eller lengre ned
 • om du vil ha tverrliggeren i aluminium, tre eller kanskje ikke tverrligger i det hele tatt
 • mellom tre standardfarger eller valgfri farge fra RAL-systemet

Infesting:

 • Montering utenpå
 • Montering ovenpå med fot
 • Nå kan vi også tilby brakett som innfesting (Designvariant 2) Med brakettfeste muliggjør man en lav og friere innfestingshøyde. Brakkettfeste gjør det også enkelt å justere stolpehøyden.

Du bestemmer selv ut fra alle disse valgmulighetene når du designer rekkverket ditt i designverktøyet vårt.

Enkelt, enkelt og …

… enkelt. Vi gjør det vanskelige enkelt. Med vårt designverktøy blir det enkelt både å lage og bestille rekkverket ditt. Produktene våre er enkle å installere og gir deg rekkverk som du kan glede deg over – år etter år.

Derfor bør du kjøpe Alu Retro hos Rekkverkbutikken

Vi skreddersyr produktene etter dine ønsker, tilbyr gratis levering og setter høye kvalitetsstandarder. I tillegg er nesten alt du trenger til installasjonen, inkludert. Installasjonsvideoene våre viser deg hvordan du installerer rekkverket og gjør det enkelt for deg å fullføre installasjonen selv.

Designverktøy

I vårt designverktøy tilpasser du selv ditt glassrekkverk etter dine mål og designer det ut fra en rad ulike valgmuligheter. Å skape ditt personlige rekkverk er enkelt. I designverktøyet får du både se tegninger og en 3D-modell av ditt aluminiumsrekkverk. Vår 3D generator gir deg en unik mulighet til å se ditt rekkverk før du bestiller det. Om du lagrer ditt rekkverk kan du senere åpne det på en annen pc, nettbrett eller mobil.

Beställ aluminiumräcke i glas via dator, surfplatta eller mobil

Enkelt å montere

Vi har forsøkt å legge mye tanke på at rekkverket skal være enkelt å montere. Alle skruer for underlag i treverk og andre innfestingsdetaljer medfølger. Vi har våre avstandsberegninger som angir hvor stolpen ska plasseres i forhold til de mål man har angitt. Til ditt rekkverk inngår også filmede monteringanvisninger. Filmene er spesielt utformet for ditt rekkverk og viser de moment som du går igjennom under monteringen.

Vedlikeholdsfritt

Om man velger en overligger i aluminium, eller avstår fra overligger, så blir rekkverket i prinsipp vedlikeholdsfritt. Alle våre vedlikeholdsråd finner du her!

CE-merket rekkverk

Vi CE-merker vårt aluminiumrekkverk, noe som innebærer at man oppfyller kravene i den europeiske standarden EN 1090-1. Mer informasjon om CE-merkingen.

 

Normalhøy mellomligger (till höger) & høyere mellomligger (till vänster).

Teknisk informasjon

Detaljmål

Teknisk detaljinformasjon

CE merkede stolper

Stolpene har blitt testet med innfesting ovenpå og utenpå treunderlag og kan holde en last på 1,0 kN/m.

Firkantige 50x50 mm

Stolper og overliggere i aluminium er av aluminiumsprofiler som er kvadratiske 50x50mm.

Overflate 20 µm

Våre aluminiumsprofiler er anodiserte, det er samme prinsipp som man anvender seg av på masten på en seilbåt. Dette sørger for at det er veldig motstandsdyktig mot vær og vind.

Godstykkelse 2,5 mm

Firkantig mellomligger

Aluminium mellomligger, firkantig 25x25mm, pulverlakkert. Godstykkelse 2mm.

Rektangulær spiler

Aluminium spiler, rektangulær 15x25, pulverlakkert. Godstykkelse 1,8mm.

Normalhøy mellomligger

Normalhøy mellomstang, uten tverrligger: Mellomstangen plasseres 75 mm (cc) fra kanten av stengene (rekkverk med tverrligger) eller 120 mm fra kanten av stengene (rekkverk uten tverrligger)

Høyere mellomligger

Høyere mellomstang, med tverrligger: Mellomstangen plasseres i kanten av stengene. Begge variantene oppfyller kravene til byggestandard.

Firkantige 50x50 mm

Stolper og overliggere i aluminium er av aluminiumsprofiler som er kvadratiske 50x50mm.

Overflate 20 µm

Våre aluminiumsprofiler er anodiserte, det er samme prinsipp som man anvender seg av på masten på en seilbåt. Dette sørger for at det er veldig motstandsdyktig mot vær og vind.

Treoverligger

Profilert overligger i ubehandlet lys eik eller jatoba, som er et hardt tre som har samme egenskaper og utseende som Teak.

Vinkler

Ved eventuelle hjørner på rekkverket, skjøter man overliggeren på egen hånd. Dette for å sikre at passformen blir eksakt. Både tre og aluminium går bra å sage med en vanlig kapp/gjærsag. I de tilfeller man velger overligger i aluminium og hjørnet er 90 grader, kreves ingen kapping.

Symmetriske seksjoner

Når du angir dine mål i vår konfigurasjon, angir du alltid ytterkant-målene på plassen der du skal ha rekkverket. Vår konfigurasjon gjør så de innrykk som kreves. For ditt rekkverk tilpasser vi deretter seksjonsmålene slik at hver seksjon på respektive side blir like lange. Vi tilpasser altså rekkverket etter dine mål og ikke tvert imot.

Valgbar rekkverkshøyde

I konfiguratoren velger du høyden på ditt rekkverk , 800-1100mm.

Millimeter-tilpasset

Når du angir dine mål vil vi at du bruker milimetermål. Vi skaper ditt rekkverk på millimeteren for at det skal være eksakt tilpasset etter den plassen der du vil plassere det.

Monteringsfilmer og anvisninger

Filmene viser ulike moment som en støtte under din montering. For hver ordre anpasses våre monteringstips og filmer.

Alt følger med din ordre

I din ordre fra oss medfølger allt du behøver for din montering. Foruten stolper, glass og overligger inngår også alle skruer, bor og bits, samt eventuelle spesialverktøy. Har du en skrutrekker, tommestokk og et vannpass, behøver du egentlig ingenting utover dette.

Innfesting ovenpå

Foten forankres med fire skruer i gulvet.

Innfesting utenpå

Stolpen forankres med to skruer på siden, direkte mot forankringsunderlaget.

Valgbare innfestingshøyder

Om man velger montering utenpå får man også mulighet å velge innfestingshøyde. Man kan enten la stolpene stikke ned 350mm, 250mm, 195mm eller 145mm. Har man mulighet for det, er et større mål å foredra. Innestingshøyden kan påvirke antallet seksjoner pr side.

Skrue for innfesting i tre

Velger du innfesting i treunderlag medfølger skruer. Skruen er av herdet stål med CorrSeal overflatebehandling for utendørs miljø. Skruen er utstyrt med et fresespor langs stammen og et på spissen. Dette innebærer et veldig lavt dreiemoment i harde tremateriale samt minimerer sprekkdannelser.

Skrue for innfesting i betong

Hvis du velger innfesting i betongunderlag, følger det med skruer til dette formålet. Skruene er laget av herdet stål med Corrseal-behandling for utendørsmiljø – Korrosjonsklasse C4. Godkjent for festemateriale for: Sprukket betong – Ikke sprukket betong – Betongelementer. 
Også egnet for: Massiv teglstein – Hul teglstein – Massiv mexitegl – Naturstein.

Overligger med eller uten vegginnfesting

Om rekkverket utgår fra en vegg, kan man velge å feste overliggeren i vegg. Dette kan gi en noe mer stabil konstruksjon.

Detaljer i aluminium

Stolper eller øvrige detaljer i aluminium krever sparsomt vedlikehold. Skulle det oppstå flekker, rekker det oftest med et mildt rengjøringsmiddel, vann og en myk klut. Anvend ikke produkter med slipende egenskaper, syrer eller alkaliske middel.

Treoverligger

Skal rekkverket monteres utendørs anbefaler vi å rengjøre overliggeren og så slipe den med et finkornet sandpapir. Behandle overliggeren med impregnerende produkt som treolje eller lignende for de gjeldende forhold. Ved montering innendørs kreves kun rengjøring og lett sliping. Om man ønsker, kan overliggeren behandles med impregnerende produkt som treolje eller lignende. All eik inneholder garvesyre i varierende mengde, avhengig av virkets fuktighetsgrad. Dette for at garvesyren motvirker forråtnelse i treverket. Når din overligger eller håndløper i eik for første gang utsettes for fukt i utendørsklima, utsondres garvesyre, noe som kan årsake misfarginger på underlaget. Derfor anbefaler vi at treverket med fordel kan oljes inn, alternativt strykes over med oksalsyre ved montering for å minske utsondringen av syren. Oksalsyre kan også benyttes for rengjøring av misfarginger på underlaget. Rådgjør med din fargehandel før du anvender oksalsyre. For at treverket skal holde seg pent, anbefaler vi også å olje inn treverket noen ganger i året.

Når du designer ditt rekkverk gir bruksklasse (A,B eller C) en indikasjon på at rekkverket er passende å bruke. Klassene utgår fra rådende byggregler og våre egne produkt-tester og tar i betraktning til de valg du har gjort gjeldende rekkverkshøyde, seksjonsbredde, detaljer osv. Du kan se klassen som en anbefaling som hjelper deg å velge rett.

Klasse A

Et A-klassifisert rekkverk oppfyller de krav det er på rekkverk ved en fallhøyde på mellom 0,5-10meter fra gulvnivå til marknivå og er derfor egnet til bruk i alle typer av bomiljø samt offentlige miljøer som kontorer, restauranter og butikker. Våre A-klassifiserte rekkverk klarer minst 1kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt.

Klasse B

B-klassifiserte rekkverk passer i miljøer der nivåforskjellen mellom gulv og mark er 0-0,5 meter. Våre B-klassifiserte rekkverk klarer minst 0,5 kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er dette personsikkerhetsglass som forhindrer personskade ved eventuell støt.

Klasse C

C-klassifisert rekkverk er egnet å benytte i markhøyde. I de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt. Et rekkverk kan bli C-klasset om Rekkverkbutikken sammen med deg som kunde, gjør en endring på rekkverket som avviker fra vår standard. C-klasset står da for at denne spesifikke konfigurasjon ikke er testet.

Instruksjonsfilmer

Nedenfor ser du klipp fra noen av våre monteringsfilmer. Når du har gjort din bestilling får du linker til filmer som viser hvordan du setter opp rekkverket med de detaljer som akkurat du har valgt. Du finner også våre vanligste filmer her.