Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
 • Alltid fri frakt!
 • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
 • Høy kvalitet
 • Høy tilgjengelighet
 • Kort produksjonstid
 • Produkter som produseres etter dine mål
 • Helt fraktfri leveranse

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Stolpefritt rekkverk

Fixpoints


Gulvfester


Aluminiumskinne


Kombiner

Uforstyrret utsikt med vårt stolpefrie glassrekkverk

Stolepfritt rekkverk er en mer ekslusiv variant av glassrekkverk helt uten stolper. Rekkverket gir en følelse av å være der men uten å ta plass, noe mange setter pris på.

Variasjonsmuligheter

Vi tilbyr deg en mulighet å skreddersy ditt stolpefrie rekkverk. Glassvalg og de ulike innfestemulighetene gir ditt rekkverk det utseendet som du ønsker.

Designverktøy

I vårt designverktøy tilpasser du selv ditt glassrekkverk etter dine mål og designer det ut fra en rad ulike valgmuligheter. Å skape ditt personlige rekkverk er enkelt. I designverktøyet får du både se tegninger og en 3D-modell av ditt stolpefrie rekkverk. Vår 3D generator gir deg en unik mulighet til å se ditt rekkverk før du bestiller det. Om du lagrer ditt rekkverk kan du senere åpne det på en annen pc, nettbrett eller mobil.

Montering med fixpoints, gulvfester eller aluminiumskinne

Det finnes tre forskjellige monteringsmetoder å velge mellom.

  • Fixpoints: Runde punktfester i rustfritt stål (Ø45 mm) som fester glasset utenpå underlaget.
  • Gulvfester: Hvert glass festes til to gulvfester i aluminium – enten utenpå eller ovenpå underlaget.
  • Aluminiumskinne: Glasset festes til én enkelt skinne som plasseres enten utenpå eller ovenpå underlaget.

Stolpefritt rekkverk
Til ditt rekkverk inngår også filmede monteringanvisninger. Filmene er spesielt utformet for ditt rekkverk og viser de moment som du går igjennom under monteringen.

Fargevalg til gulvfester og skinne

Du kan få gulvfestene og aluminiumskinnen i våre standardfarger natur (aluminium), hvit, svart eller grå med struktur. Dersom du velger skinne, kan du også få den lakkert i hvilken som helst RAL-farge, og hvis du vil ha en overligger i aluminium, lakkeres denne i samme farge.

Glass

Rekkverket består av herdet og laminert glass, 12,76 mm med slipte og polerte kanter, hvilket gjør glasset meget sterkt og motstandsdyktig. Man kan velge mellom klart glass eller med farget laminat i grått eller opal (farget eller frostet folie mellom glassplatene). Laminert glass er to glasskiver som er limt sammen med en plastfilm imellom. Dette gjør at glasset holder sammen selv om det går istykker.

Med overligger eller uten overligger

Om man velger overliggere til det stolpefrie rekkverket kan man velge mellom aluminium, tre eller rustfritt stål. Vi tilbyr treoverliggere i eik eller teak. Overliggeren kan enten limes til glasset (tre og aluminium) eller festes med gummilist (rustfritt).

Det er også mulig å bestille stolpefritt rekkverk uten overligger. Dette alternativet kan være bra om man ikke skal lene seg mot rekkverket.

Våre kunders stolpefrie rekkverk

Her kan du bli inspirert av hvordan våre kunder har valgt å designe sine glassrekkverk for sitt miljø.

Personlig rekkverksrådgivning

En mulighet for deg, å kunne sitte ned med en av våre rekkverkseksperter, for gjennomgang av hvordan du går fra idé til ferdig rekkverk.

Teknisk informasjon

Teknisk detaljinformasjon

Overflate 20 µm på skinnen

Vår skinne er anodisert, det er samme prinsipp som man anvender seg av på masten på seilbåter.Dette sørger for at det er veldig motstandsdyktig mot vær og vind.

Rustfrie Fixpoints

For montering utenpå anvender vi oss av rustfrie fixpoint i AISI 316, for utendørsbruk.

Gulvfester

Stolpene i aluminium er laget av aluminiumsprofiler som er kvadratiske 50x50 mm og har en godstykkelse på 2,5 mm. Aluminiumsprofilene våre er anodiserte – det samme prinsippet som brukes på masten til en seilbåt. Dette garanterer at de er svært motstandsdyktige mot vær og vind.

12,76 mm herdet laminert glass

To herdede glass skiver som hver er på 6mm, med en plastfilm imellom glassene, slik at om et glass skulle knuses, sitter det fremdeles sammen som en hel del. Med slipte og polerte kaner.

Glassvalg (farge)

Når du designer ditt rekkverk velger du også hvilken type av glass du vil ha. Man kan velge mellom klart glass eller med farget laminat i grått eller opal (farget eller frostet folie mellom glassplatene).

Aluminiumsoverliggere

U-formet aluminiumsprofil 20x30 mm, festes ovenpå glasset med lim. Overflate 20 µ.

Rustfri overligger

Rustfri overligger i AISI 304 eller 316, avhengig av miljøet rekkverket skal plasseres i. Festes ovenpå glasset med en gummilist. Ø 42,4 mm.

Treoverligger

Overligger i ubehandlet lys eik eller teak, Ø 45 mm. Festes på glasset med lim.

Vinkler

For eventuelle hjørner på rekkverket, medfølger detaljer for overligger i rustfritt og aluminium. Treoverliggere skjøtes på egen hånd for å sikre at passformen blir eksakt.

Symmetriske seksjoner

Når du angir dine mål i vår konfigurasjon, angir du alltid ytterkant-målene på plassen der du skal ha rekkverket. Vår konfigurasjon gjør så de innrykk som kreves. For ditt rekkverk tilpasser vi deretter seksjonsmålene slik at hver seksjon på respektive side blir like lange. Vi tilpasser altså rekkverket etter dine mål og ikke tvert imot.

Valgbar rekkverkshøyde

I konfiguratoren velger du høyden på ditt rekkverk , 800-1100mm.

Millimeter-tilpasset

Når du angir dine mål vil vi at du bruker milimetermål. Vi skaper ditt rekkverk på millimeteren for at det skal være eksakt tilpasset etter den plassen der du vil plassere det.

Ovenpå med skinne

Skinnen leveres i lengder opp til 2400mm. Skulle strekken være lengre enn dette, leverer vi i flere biter, for at ditt rekkverk skal bli symetrisk.

Utenpå med skinne

Skinnen leveres i lengder opp til 2400mm. Skulle strekken være lengre enn dette, leverer vi i flere biter, for at ditt rekkverk skal bli symetrisk.

Utenpå med fixpoints

Rustfrie fixpoints som monteres utenpå med skruestift. Noe stabilere enn ovenpå og tar ikke gulvplass.

Overligger med eller uten vegginnfesting

Om rekkverket utgår fra en vegg, kan man velge å feste overliggeren i vegg. Dette kan gi en noe mer stabil konstruksjon.

Innfesting ovenpå

Foten forankres med fire skruer i gulvet.

Innfesting utenpå

Stolpen forankres med to skruer på siden, direkte mot forankringsunderlaget.

Valgbare innfestingshøyder

Om man velger montering utenpå får man også mulighet å velge innfestingshøyde. Man kan enten la stolpene stikke ned 350mm eller 250mm- Har man mulighet for det, er et større mål å foredra. Innestingshøyden kan påvirke antallet seksjoner pr side.

Skrue for innfesting i betong gulvfeste

Hvis du velger innfesting i betongunderlag, følger det med skruer til dette formålet. Hvis du velger et gulvfeste med innfestning i betongunderlag, følger det med skruer til dette formålet.Skruene er laget av herdet stål med Corrseal-behandling for utendørsmiljø – Korrosjonsklasse C4. Godkjent for festemateriale for: Sprukket betong – Ikke sprukket betong – Betongelementer. 
Også egnet for: Massiv teglstein – Hul teglstein – Massiv mexitegl – Naturstein.

Skrue for innfesting i betong med skinne

Velger du innfesting i betongunderlag medfølger skruer for dette formål. Sikkerhetsekspander er produsert i rustfritt stål for utendørsbruk eller varmeforsinket for innendørsbruk. Skruen er 100mm lang og monteres direkte på forboret hull med hjelp av en sekskantnøkkel 6mm som selvsagt medfølger på din ordre. Godkjent for grunnmaterial: Armert betong, betong, Massiv teglstein og stein.

Komplette byggsatser

Alt inngår i din bestilling av ditt rekkverk. Inklusive glass.

Monteringsfilmer og anvisninger

Filmene viser ulike moment som en støtte under din montering. For hver ordre anpasses våre monteringstips og filmer.

Alt følger med din ordre

I din ordre fra oss medfølger allt du behøver for din montering. Foruten stolper, glass og overligger inngår også alle skruer, bor og bits, samt eventuelle spesialverktøy. Har du en skrutrekker, tommestokk og et vannpass, behøver du egentlig ingenting utover dette.

Aluminiumsdetaljer

Detaljer i aluminium krever sparsomt vedlikehold. Skulle det oppstå flekker, rekker det oftest med et mildt rengjøringsmiddel, vann og en myk klut. Anvend ikke produkter med slipende egenskaper, syrer eller alkaliske middel.

Treoverligger

Skal rekkverket monteres utendørs anbefaler vi å rengjøre overliggeren og så slipe den med finkornet sandpapir. Behandle overliggeren med impregnerende produkt som treolje eller lignende for de rådende forhold. Ved montering innendørs kreves kun rengjøring og lett sliping. Om ønskelig, kan overliggeren behandles med impregnerende produkt som treolje eller lignende. All eik inneholder garvesyre i varierende mengde, avhengig av virkets fuktighetsgrad. Dette for at garvesyren motvirker forråtnelse i treverket. Når din overligger eller håndløper i eik for første gang utsettes for fukt i utendørsklima, utsondres garvesyre, noe som kan årsake misfarginger på underlaget. Derfor anbefaler vi at treverket med fordel kan oljes inn, alternativt strykes over med oksalsyre ved montering for å minske utsondringen av syren. Oksalsyre kan også benyttes for rengjøring av misfarginger på underlaget. Rådgjør med din fargehandel før du anvender oksalsyre. For at treverket skal holde seg pent, anbefaler vi også å olje inn treverket noen ganger i året.

Glass

Rengjør glassoverflaten med et rengjøringsmiddel for vinduer og speil sammen med en myk klut. Ved vanskelige flekker kan rødsprit anvendes. Rengjør deretter med rengjøringsmiddel for vinduer og speil igjen. Bruk ikke middel med slipende effekt på glass.

Rustfri overligger

Da rustfritt stål til tross for navnet, ikke er resistent mot korrosjon, så behøver alle rustfrie detaljer vedlikehold og rengjøring fra 1-3 ganger pr. år. Om rekkverket er montert nær kysten kan hyppigere rengjøring og behandling være nødvendig. Rengjør overflatene med lunket vann og mildt rengjøringsmiddel sammen med en myk klut.

Når du designer ditt rekkverk gir bruksklasse (A,B eller C) en indikasjon på at rekkverket er passende å bruke. Klassene utgår fra rådende byggregler og våre egne produkt-tester og tar i betraktning til de valg du har gjort gjeldende rekkverkshøyde, seksjonsbredde, detaljer osv. Du kan se klassen som en anbefaling som hjelper deg å velge rett.

Klasse A

Et A-klassifisert rekkverk oppfyller de krav det er på rekkverk ved en fallhøyde på mellom 0,5-10meter fra gulvnivå til marknivå og er derfor egnet til bruk i alle typer av bomiljø samt offentlige miljøer som kontorer, restauranter og butikker. Våre A-klassifiserte rekkverk klarer minst 1kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt.

Klasse B

B-klassifiserte rekkverk passer i miljøer der nivåforskjellen mellom gulv og mark er 0-0,5 meter. Våre B-klassifiserte rekkverk klarer minst 0,5 kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er dette personsikkerhetsglass som forhindrer personskade ved eventuell støt.

Klasse C

C-klassifisert rekkverk er egnet å benytte i markhøyde. I de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt. Et rekkverk kan bli C-klasset om Rekkverkbutikken sammen med deg som kunde, gjør en endring på rekkverket som avviker fra vår standard. C-klasset står da for at denne spesifikke konfigurasjon ikke er testet.

Instruksjonsfilmer

Nedenfor ser du klipp fra noen av våre monteringsfilmer. Når du har gjort din bestilling får du linker til filmer som viser hvordan du setter opp rekkverket med de detaljer som akkurat du har valgt. Du finner også våre vanligste filmer her.