Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Rustfritt rekkverk

Kvalitet i minste detalj

Et robust og elegant rekkverk

Om du verken vil spare på utseende, kvalitet eller sikkerhet, skal du velge et rekkverk fra Rekkverkbutikken! Våre rustfrie rekkverk har smale spiler i rustfritt stål som du kan få stående eller liggende, og det går like bra å bruke utendørs som innendørs.

Variasjonsmuligheter

Du velger selv om du vil ha horisontelle/liggende (ST Flow) eller vertikale/stående (ST Breeze) spiler, og hvor tett de skal sitte. Høyden på rekkverket kan også velges.

Velger du stående spiler har rekkverket alltid en overligger, mens det er valgfritt ved liggende spiler. Overliggeren kan leveres i rustfritt eller treverk (eik eller jatoba). En annen forskjell mellom de to variantene er at et rekkverk med liggende spiler alltid står fritt, mens et rekkverk med stående spiler også kan festes mot vegg om man ønsker det. Du gjør alle valg direkte i designverktøyet.

Enkelt å tilpasse og bestille i vårt designverktøy

I verktøyet for design og bestilling fyller du i dine mål og velger detaljer ut i fra eget smak og behag. Du får se ditt rustfrie rekkverk både i 3D og som skisse, slik at du kan kjenne det helt trygg på hvordan det blir, før du bestiller. Sparer du ditt rekkverk kan du når som helst logge deg inn igjen og justere dine mål eller detaljvalg. Du kan også få tilbudet sendt til din mailadresse, slik at du enkelt kan sammenligne ulike rekkverk eller diskutere det med familien.

Designverktøyet er lett å anvende både på pc, nettbrett og mobil

Designverktøyet er lett å benytte både på pc, nettbrett og mobil.

Rustfrie spiler

Liggende
Spilene er runde med en diameter på 12mm. Et rekkverk med horisontale spiler skal kun benyttes på marknivå i og med at man kan klatre på det og at det da er risiko for å falle ned og skade seg, om rekkverket står på høyere nivå.

Våre Bruksklasser hjelper deg å velge riktig rekkverk ut fra hvor det skal anvendes.

Stående
Spilene er runde med en diameter på 12 mm. Når du designer ditt rekkverk i designverktøyet, vil mellomrommene mellom spilene alltid væremaks. 12 mm (noe som er et sikkerhetskrav i følge regelverket), uansett lengde du har angitt eller antall seksjoner.

Montering

Vi sender med alt du behøver (ink. skruer og bits) for at rekkverket skal være så enkelt som mulig å montere. Våre rustfrie rekkverk med spiler har stolper på fot som festes ovenpå underlaget. Se på målmalen for informasjon om hvordan stolpene skal plasseres ved hjørne og ved avslutning. Når du har bestilt ditt rekkverk får du også monteringsinstruksjoner i både tekst og film, som dekker alle moment du går igjennom når du setter opp rekkverket.

Vedlikehold

Om du skal montere ditt rustfrie rekkverk utendørs, behøver du å være bevisst på at det krever noe vedlikehold, ellers kan det (til tross for navnet) ruste. Rustfrie rekkverk må rengjøres med jevne mellomrom, og oftere om du bor nært havet. Det er ingen avansert prosedyre, men vil du ha et rekkverk som er mer eller mindre vedlikeholdsfritt, anbefaler vi noen av våre rekkverk med aluminiumstolper: Alu Classic ekker Alu Modern. Alle våre vedlikeholdsråd finner du her!

CE-merket rekkverk

Vi CE-merker vårt rustfrie rekkverk, noe som innebærer at man oppfyller kravene i den europeiske standarden EN 1090-1. Mer informasjon om CE-merkingen.

Passer inn i minste detalj

Inspirasjon

Bilder fra våre kunder i ulike miljøer og med ulike designvalg.

Teknisk informasjon

Teknisk detaljinformasjon

CE merkede stolper

Stolpene har blitt testet med innfesting ovenpå treunderlag og kan holde en last på 1,0 kN/m.

Runde profiler Ø 42 mm

Stolper i rustfritt stål, runde med en diameter på 42mm. AISI 304 for innendørs og AISI 316 for utendørsbruk.

Rostfritt stål AISI 304 eller 316

Om ditt rustfrie rekkverk skal monteres innendørs brukes en rustfri variant som går under betegnelsen AISI 304. Om det derimot skal monteres utendørs anvender vi istedenfor AISI 316, et syrefast rustfritt stål.

Godstykkelse 2 mm

Runde profiler Ø 12 mm

Horisontale spiler i rustfritt stål, runde med diameter på 12mm og i syrefast 316 stål. Godstykkelse 1,5mm.

Runde profiler Ø 12 mm

Vertikale spiler i syrefast 316 rustfritt stål, runde med en diameter på 12 mm.

Runde profiler Ø 42 mm

Overliggere i rustfritt stål, runde med en diameter på 42 mm. AISI 304 for innendørs og AISI 316 for utendørsbruk. For eventuelle hjørner medfølger detaljer.

Treoverligger

Rund overligger (Ø 43 mm) i ubehandlet lys eik eller jatoba, et hardt tre med egenskaper utseende likt teak.

Vinkler

Ved eventuelle hjørner på rekkverket skjøter man treoverliggeren på egen hånd. Dette fot å sikre seg at passformen blir eksakt. For rustfri overligger i vinkel over 90 grader medfølger hjørnedetaljer.

Symmetriske seksjoner

Når du angir dine mål i vår konfigurasjon, angir du alltid ytterkant-målene på plassen der du skal ha rekkverket. Vår konfigurasjon gjør så de innrykk som kreves. For ditt rekkverk tilpasser vi deretter seksjonsmålene slik at hver seksjon på respektive side blir like lange. Vi tilpasser altså rekkverket etter dine mål og ikke tvert imot.

Valgbar rekkverkshøyde

I konfiguratoren velger du høyden på ditt rekkverk , 800-1100mm.

Millimeter-tilpasset

Når du angir dine mål vil vi at du bruker milimetermål. Vi skaper ditt rekkverk på millimeteren for at det skal være eksakt tilpasset etter den plassen der du vil plassere det.

Innfesting ovenpå

Foten forankres med fire skruer i gulvet.

Overligger med eller uten vegginnfesting

Om rekkverket utgår fra en vegg, kan man velge å feste overliggeren i vegg. Dette kan gi en noe mer stabil konstruksjon.

Skrue for innfesting i tre

For alle ordre medfølger skrue for innfesting i tre. Ved innfesting i annet underlag, anbefaler vi at man tar kontakt med sin lokale jernvarehandel. Skruen er gjort av herdet stål med CorrSeal overflate-behandling for utendørsmiljøer. Skruen er utstyrt med et fresespor langs stammen og et på spissen. Dette innebærer et veldig lavt dreiemoment i hardere tre-meterial samt at det minimerer sprekk-dannelser. Skruen er 75mm lang og skrues inn med en 13mm nøkkel, som selvsagt følger med i din ordre.

Skrue for innfesting i betong

Hvis du velger innfesting i betongunderlag, følger det med skruer til dette formålet. Skruene er laget av herdet stål med Corrseal-behandling for utendørsmiljø – Korrosjonsklasse C4. Betongskruen er 80 mm lang og skrues direkte i forboret hull uten plugg med hjelp av en 10 mm nøkkel, som selvsagt følger med i din ordre. 
Godkjent for festemateriale for: Sprukket betong – Ikke sprukket betong – Betongelementer. 
Også egnet for: Massiv teglstein – Hul teglstein – Massiv mexitegl – Naturstein.

Gjennomgående bolt

Skruen er M8x90 mm lang för montering ovanpå med fot og M12x90 mm lang för montering utenpå. Skruen er laget av rustfritt stål A4 for utendørsmiljø. Vi anbefaler gjennomgående skruefeste for treunderlag der tykkelsen er mellom 45 og 60 mm. Sørg for tilgang til skruen nedenfra ved montering ovenfra, og fra baksiden ved sidemontering.

Komplette byggsatser

I din ordre fra oss medfølger allt du behøver for din montering. Foruten stolper, spiler og overligger inngår også alle skruer, bor og bits, samt eventuelle spesialverktøy. Har du en skrutrekker, tommestokk og et vannpass, behøver du egentlig ingenting utover dette.

Monteringsfilmer og anvisninger

Filmene viser ulike moment som en støtte under din montering. For hver ordre anpasses våre monteringstips og filmer.

Rustfrie detaljer

Da rustfritt stål til tross for navnet, ikke er resistent mot korrosjon, så behøver alle rustfrie detaljer vedlikehold og rengjøring fra 1-3 ganger pr. år. Om rekkverket er montert nær kysten kan hyppigere rengjøring og behandling være nødvendig.

Treoverligger

Skal rekkverket monteres utendørs anbefaler vi å rengjøre overliggeren og så slipe den med et finkornet sandpapir. Behandle overliggeren med impregnerende produkt som treolje eller lignende for de gjeldende forhold. All eik inneholder garvesyre i varierende mengde, avhengig av virkets fuktighetsgrad. Dette for at garvesyren motvirker forråtnelse i treverket. Når din overligger eller håndløper i eik for første gang utsettes for fukt i utendørsklima, utsondres garvesyre, noe som kan årsake misfarginger på underlaget. Derfor anbefaler vi at treverket med fordel kan oljes inn, alternativt strykes over med oksalsyre ved montering for å minske utsondringen av syren. Oksalsyre kan også benyttes for rengjøring av misfarginger på underlaget. Rådgjør med din fargehandel før du anvender oksalsyre. For at treverket skal holde seg pent, anbefaler vi også å olje inn treverket noen ganger i året.

Når du designer ditt rekkverk gir bruksklasse (A,B eller C) en indikasjon på at rekkverket er passende å bruke. Klassene utgår fra rådende byggregler og våre egne produkt-tester og tar i betraktning til de valg du har gjort gjeldende rekkverkshøyde, seksjonsbredde, detaljer osv. Du kan se klassen som en anbefaling som hjelper deg å velge rett.

Klasse A

Et A-klassifisert rekkverk oppfyller de krav det er på rekkverk ved en fallhøyde på mellom 0,5-10meter fra gulvnivå til marknivå og er derfor egnet til bruk i alle typer av bomiljø samt offentlige miljøer som kontorer, restauranter og butikker. Våre A-klassifiserte rekkverk klarer minst 1kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt.

Klasse B

B-klassifiserte rekkverk passer i miljøer der nivåforskjellen mellom gulv og mark er 0-0,5 meter. Våre B-klassifiserte rekkverk klarer minst 0,5 kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er dette personsikkerhetsglass som forhindrer personskade ved eventuell støt.

Klasse C

C-klassifisert rekkverk er egnet å benytte i markhøyde. I de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt. Et rekkverk kan bli C-klasset om Rekkverkbutikken sammen med deg som kunde, gjør en endring på rekkverket som avviker fra vår standard. C-klasset står da for at denne spesifikke konfigurasjon ikke er testet.