Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

Fra idé til produkt – bli kjent med Rekkverkbutikkens produktavdeling!

Sikkerhet, design og material er noen ord som beskriver arbeidet på vår produktavdeling. Deborah Georgsson og Luciano Masetti jobber som produktutviklere på Rekkverkbutikken og her vil vi vise dere hvordan deres arbeidsprosess ser ut.

Vi tar det fra begynnelsen, fortell litt om bakgrunnen din:
– Jeg studerte Industridesign i Lund i 5 år, forteller Deborah. Deretter jobbet jeg flere år med å designe butikkinnredning og fra det gikk jeg videre til Rekkverkbutikken. Nå har jeg snart arbeidet her i 3 år, og før den tid fantes ikke denne stillingen, den er et resultat av de seneste års ekspansjon.

Luciano fortsetter:
– Jeg har alltid hatt interesse for å finne løsninger. Jeg gikk på det tekniske programmet på gymnaset og studerte deretter 3 år på Produktdesign på Malmø Universitet. Det er en bred designutdannelse med orientering mot material, produkt og formgivning. Min første jobb etter avsluttet utdannelse ble på Rekkverkbutikken og her har jeg vært i ca. 1 1/2 år nå.

Räckesbutiken

Deborah Georgsson og Luciano Masetti på Rekkverkbutikken

Hva er det viktigste å tenke på når man utvikler nye rekkverk?
– Man arbeider veldig bredt, fra design og konstruksjon, til byggregler og lovgivning. Vi må fra starten av, alltid ha hele kjeden med i tankene. Fra sikkerhet og produksjon, til forespørsel og levering. Sikkerheten er utrolig viktig når det kommer til glassrekkverk og dessuten har vi ulike regler å forholde oss til i ulike land, sier Luciano.

Deborah fyller inn:
– Å være produktutvikler på Rekkverkbutikken krever et helikopterperspektiv. I bunn og grunn er et rekkverk et sikkerhetsprodukt og derfor kommer sikkerheten først. Klarer vi ikke kravene som finnes, så kan vi ikke selge produktet. Vi utgår fra hva som fungerer regelmessig, deretter kommer kostnad, material og selvsagt etterspørsel. Man kan ikke alltid utgå fra hva man selv synes er pent, det er utrolig viktig med markedsanalyser for å vite hva markedet etterspør. I og med at Rekkverkbutikken finnes i flere land, jobber vi akkurat nå proaktivt med å se hva hvert land vil ha, det formspråk som tiltaler tyskere fungerer ikke alltid like bra i Norge osv.

Hvor kommer alle idéer fra?
– Det varierer, iblant kan det være at man oppdager en åpning i markedet eller så er det noe som allerede finnes og man tenker at dette er et veldig pent rekkverk, men at det kan bli enda penere eller bedre med noen endringer. Så er det Andreas Wedberg, en av Rekkverkbutikkens grunnleggere, som også er full av idéer og som vi også utveksler nye forslag og ideer med.

Arbeidet som produktutvikler innebærer også tanker om hvordan man kan utvikle eksisterende produkter.
– Vi har fortløpende prosjekter gjeldende produksjon, kostnad og designsamarbeid, der vi arbeider nær vår innkjøpsavdeling for å kunne optimalisere de produkter vi allerede har.

Blir du nysgjerrig på Rekkverkbutikkens produkter, så finner du alle våre rekkverk og håndløpere på produktsidene.

På produktavdelingens rom står en 3D-printer – hvordan blir den brukt i deres arbeide?
– Den forenkler vårt arbeid på så vis at den gir oss rask tilbakemelding på det vi jobber med og dermed forkorter utviklingsprosessen. Tidligere fikk vi kontakte et verksted som kunne gjøre en prototype, så når vi nå kan benytte 3D-skriveren istedenfor, blir arbeidet både mer kostnads- og tidseffektiv.

I videoen ser du 3D printeren i action når den skriver ut den prototypen som til slutt ble en overliggerstøtte.

Hvor langt er steget fra idé til ferdig produkt?
– Alt starter alltid med en idé og ut fra den begynner man med tegninger i CAD (digitalt skapende av tekniske tegninger som benyttes innen konstruksjon og arkitektur). Så kommer man til punktet der man undersøker problemområder, hvilket kan ta ulik bruk av tid, avhengig av typen produkt. Videre er det klart for å skrive det ut i 3D printeren og ut fra det, justerer man, regner om og gjør nye tester, før det er klart for å sende eventuelle skisser til Kina, der en del av våre detaljer produseres. De sender prøver som vi i vår tur så tester. Et komplekst produkt kan ta over et år fra idé til lansering mens andre produkter kan gå betydelig raskere. Vårt rustfrie rekkverk med spiler f.eks. ble utviklet på bare 2 måneder. Der kunne vi utgå fra det eksisterende rustfrie rekkverket, og anvende samme målmal og tegninger. Produksjonen av rekkverkene skjer i Ängelholm og at vi sitter under samme tak, gjør at vi kan ha full kontroll hele veien, noe vi er veldig stolpe over!

Går du i tanker om et nytt rekkverk, men kjenner deg usikker på hvilket rekkverk som er egnet å bruke? Vi på Rekkverkbutikken har tatt frem Bruksklasser (A, B og C) som baseres på rådende byggregler og våre egne produkttester. De gjør det enkelt og trygt å velge rett rekkverk til akkurat din plass.

Vi kan med glede meddele at Rekkverkbutikken vil lansere nye produkter i løpet av 2019, så hold utkikk!