Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

De vanligste spørsmålene om rekkverk fra våre kunder

Ved kjøp av et rekkverk kan det dukke opp endel spørsmål, derfor tenkte vi å gi dere en føljetong der vi samler de vanligste spørsmålene vi får av våre kunder. Kanskje får du svar på noe akkurat du undrer over?

Til hjelp har vi tatt i bruk Natalia Lerulf, som er en av våre stjerner på kundeservice. I første delen fokuserer vi på rekkverkene og spørsmålene som kan dukke opp ved valg av produkt. Finner du ikke svar på dine spørsmål her, kan du alltids se på siden for Spørsmål & svar eller kontakte vår kundservice.

Rekkverkbutikken

Natalia Lerulf på Rekkverkbutikkens kundeservice

Mange kunder har en egen idé om hvordan et rekkverk skal se ut, eksempelvis med spesielle detaljer eller en løsning for trapp eller grinder og stiller da spørsmål om man kan spesialbestille rekkverk eller detaljer. Kan Rekkverkbutikken løse det?
– På Rekkverkbutikken har vi ingen standardmål, alle produkter produseres ut fra kundes ønskede mål. Derimot så er de produkter og detaljer som vises i vår webshop det sortiment som vi tilbyr. Dessverre har vi pr. dags dato ikke glassrekkverk for trapper men det er noe som jobber med og håper å kunne presentere i snar fremtid.

Gjelder dette også ulike høyder på ulike sider av rekkverket?
– Ja, som regel er ulik høyde på ulike sider av rekkverket noe som går utenfor våre system. Selvsagt vil vi hjelpe til med det vi kan, men da det krever endel ekstra arbeide, kan det tilkomme en ekstra kostnad. Kontakt gjerne kundeservice, så hjelper de deg å komme videre.

Hvilke produkter passer best for innendørs respektive utendørs-miljøer og hvordan skal man tenke ved valg av glass? Bør jeg velge herdet glass eller ikke?
– Alle våre produkter kan anvendes både innendørs og utendørs. Vårt aluminiumrekkverk har samme overflatebehandling som masten på en seilbåt, så det tåler det meste. Våre øvrige rekkverk tilpasses etter ditt valg om det skal stå innendørs eller utendørs. Utover det er det bare smaken som avgjør, hva man synes er penest og hva som passer inn best i ens hjem.

Når det kommer til valg av glass, tilbyr vi vanlig laminert glass og herdet laminert glass. Begge er sikkerhetsglass, men det herdede er mere robust og anvendes oftest i mer utsatte miljøer. Til en privat bolig kan man benytte laminert glass, men selvsagt avhenger det av hvordan rekkverket skal anvendes. Vet man at glasset kan bli ekstra belastet eller bli utsatt for gjentatte harde støt kanskje i kombinasjon av å stå i svært utsatt miljø (ved kysten eller på fjellet der det ofte er kraftig vind), anbefaler vi herdet laminert glass. Har man en hage, der barn eks. spiller fotball og det står et glassrekkverk på marknivå, vil jeg anbefale herdet laminert glass 😉

Rustfritt glassrekkverk

Rustfritt glassrekkverk

Vårt glassrekkverk i rustfritt kan, akkurat som våre andre rekkverk, monteres både innendørs og utendørs.

Hva innebærer et personsikkerhetsglass?
– De glassene vi leverer til alle våre rekkverk er laminert glass og har slipte og polerte kanter. Laminert glass innebærer at to glass er limt sammen med en plastfilm imellom. Om et av glassene skulle bli skadet, henger fortsatt glassene sammen sin en hel del. Man kan velge mellom klart glass, opal (frostet) og et gråtonet glass. Som vi nevnte ovenfor har vi også et herdet og laminert glass for tøffere miljøer.

Finnes det regler for hvor høyt mitt rekkverk skal være?
– Ja, Byggteknisk forskrift (TEK17)- har regler for blant annet rekkverkshøyde som er viktig å følge. Om du har fallhøyde opptil 10 meter, skal rekkverket være minst 1000mm høyt. For å beskrive det helt korrekt så gjelder denne regelen når når høyden mellom gulv og markplan, eller mellom to etasjer er mellom 0,5 – 10 meter. Les mer om Byggteknisk forskrift her: TEK17

Stiltips
– Mange ber også om stiltips, har spørsmål om hvilket material som er mest vanlig og hva som passer til min type hus etc. Når det gjelder stil er det jo mye en smaksak, men vil man ha smakråd, så er man mer enn velkommen til å diskutere dette med våre medarbeidere på kundeservice, som har sett en hel del kundebilder og kan bidra med tanker og idéer. På våre produktsider kan man også titte på inspirasjonsbilder: