Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Alu Modern

Glassrekkverk i moderne design

Alu Modern er et minimalistisk glassrekkverk i moderne design. Det ble laget for å optimere fordelene med glassrekkverk: sikkerhet med fri utsikt til en god pris. I praksis betyr det mer glass og mindre stolper.

Et glassrekkverk med eleganse og valgmuligheter

Alu Modern er mer enn bare et glassrekkverk. Det er arkitektur som møter innredning, eleganse som møter sikkerhet, det praktiske som møter det estetiske. Og du som kunde har mulighet til å påvirke designet.

Stolpene kan fås i standardfargene natur (aluminum), hvit, svart, grå med struktur samt ytterligere sju nyanser av grått. Du velger også hvor høyt rekkverket skal være (800–1100 mm), og om du vil ha det med eller uten glasslist. Alle valg gjøres direkte i designverktøyet vårt.

Ikke bare pent, men også trygt

Våre gelendre leveres alltid med trygge, laminerte glass som er 8,76 mm tykke og har slipte og polerte kanter. Laminert glass består av to glassplater med plastfilm mellom, noe som gjør at glasset henger sammen selv om en av platene skulle gå i stykker. Man kan velge mellom klart glass eller med farget laminat i grått eller opal (farget eller frostet folie mellom glassplatene). Hvis du skal montere rekkverket i et miljø der det vil bli utsatt for gjentatte ytre belastninger, kan du velge et herdet og laminert glass.

Ved valg av høyere stolper får rekkverket bruksklasse A også med laminert glass.

Nu tilbyder vi også indfæstning med bøjlebeslag!
Med bøjlebeslag giver det mulighed for en friere indfæstningshøjde. Det er nemt at justere stolpehøjden, og det passer til standardaltaner.

Enkelt å tilpasse og bestille i vårt designverktøy

I verktøyet for design og bestilling, fyller du i dine mål og velger ut fra egen smak og behag. Du får se glassrekkverket både i 3D og som skisse, så du kan kjenne deg helt trygg med hvordan det blir før du bestiller. Lagrer du ditt rekkverk, kan du når som helst logge inn igjen og justere mål eller detaljvalg. Du kan også få tilbudet sendt til din mailadresse, slik at du enkelt kan sammenligne ulike rekkverk eller diskutere med familien.

Designverktøyet er lett å anvende både på pc, nettbrett og mobil

Vedlikeholdsfritt

Alu Modern er i prinsipp vedlikeholdsfritt. Det eneste du behøver å gjøre er å pusse glassene og tørke av stolpene iblant. Alle våre vedlikeholdsråd finner du her!

Montering

Dette aluminiumrekkverket er relativt enkelt å montere og vi sender med alt du behøver i form av skruver, bits mm. Se på målmallene for informasjon om hvordan stolpene skal plasseres i hjørner og ved avslutning. Når du har bestilt ditt rekkverk får du også monteringstips, både i form av tekst og film, som dekker alle moment du går igjennom når du monterer ditt rekkverk.

CE-merket rekkverk

Vi CE-merker vårt aluminiumrekkverk, noe som innebærer at man oppfyller kravene i den europeiske standarden EN 1090-1. Mer informasjon om CE-merkingen.

Inspirasjon

Bilder fra våre kunder i ulike miljøer og med ulike designvalg

Teknisk informasjon

Teknisk detaljinformasjon

CE merkede stolper

Stolpene har blitt testet med innfesting ovenpå og utenpå treunderlag og kan holde en last på 1,0 kN/m.

Fyrkantiga 50x50 mm

Stolper i aluminium er av aluminiumsprofiler som er kvadratiske 50x50mm.

Overflate 20 µm

Våre aluminiumsprofiler er anodiserte, det er samme prinsipp som man anvender seg av på masten på en seilbåt. Dette sørger for at det er veldig motstandsdyktig mot vær og vind.

Godstjocklek 2,5 mm

8,76 mm laminert glass

To glass skiver på 4mm med en plastfilm mellom. Om glasset skulle knuses, sitter det, på grunn av plastfilmen, fortsatt sammen som en hel del. Glassene har slipte og polerte kanter.

8,76 mm herdet laminert glass

Samme konstruksjon som våre vanlige laminerte glass, men med to herdede glass-skiver. Dette glasset anbefaler vi for miljøer der rekkverket kan bli utsatt for gjentatte ytre påkjenninger. Med slipte og polerte kanter.

Glassvalg (farge)

Når du designer ditt rekkverk velger du også hvilken type av glass du vil ha. Man kan velge mellom klart glass eller med farget laminat i grått eller opal (farget eller frostet folie mellom glassplatene).

Aluminiumsglasslist

U-formet aluminiumsprofil 14x12 mm, festes ovenpå glasset med lim. Overflate 20 µ.

Symmetriske seksjoner

Når du angir dine mål i vår konfigurasjon, angir du alltid ytterkant-målene på plassen der du skal ha rekkverket. Vår konfigurasjon gjør så de innrykk som kreves. For ditt rekkverk tilpasser vi deretter seksjonsmålene slik at hver seksjon på respektive side blir like lange. Vi tilpasser altså rekkverket etter dine mål og ikke tvert imot.

Valgbar rekkverkshøyde

I konfiguratoren velger du høyden på ditt rekkverk , 800-1100mm.

Millimeter-tilpasset

Når du angir dine mål vil vi at du bruker milimetermål. Vi skaper ditt rekkverk på millimeteren for at det skal være eksakt tilpasset etter den plassen der du vil plassere det.

Komplette byggsatser

Alt inngår i din bestilling av ditt rekkverk. Inklusive glass.

Alt følger med din ordre

I din ordre fra oss medfølger allt du behøver for din montering. Foruten stolper, glass og overligger inngår også alle skruer, bor og bits, samt eventuelle spesialverktøy. Har du en skrutrekker, tommestokk og et vannpass, behøver du egentlig ingenting utover dette.

Innfesting ovenpå

Foten forankres med fire skruer i gulvet.

Innfesting utenpå

Stolpen forankres med to skruer på siden, direkte mot forankringsunderlaget.

Valgbare innfestingshøyder

Om man velger montering utenpå får man også mulighet å velge innfestingshøyde. Man kan enten la stolpene stikke ned 350mm, 250mm, 195mm eller 145mm. Har man mulighet for det, er et større mål å foredra. Innestingshøyden kan påvirke antallet seksjoner pr side.

Skrue for innfesting i tre

Velger du innfesting for tre-underlag, medfølger skruer for dette formål. Skruen er produsert av herdet stål med CorrSeal overflatebehandling for utendørsmiljø. Skruen er utstyrt med et fresespor langs stammen og et på spissen. Dette innebærer et veldig lavt dreiemoment i harde trematerialer samt minimerer sprekkdannelser.

Skrue for innfesting i betong:

Hvis du velger innfesting i betongunderlag, følger det med skruer til dette formålet. Skruene er laget av herdet stål med Corrseal-behandling for utendørsmiljø – Korrosjonsklasse C4. Godkjent for festemateriale for: Sprukket betong – Ikke sprukket betong – Betongelementer. 
Også egnet for: Massiv teglstein – Hul teglstein – Massiv mexitegl – Naturstein.

Gjennomgående bolt

Skruen er M8x90 mm lang för montering ovanpå med fot og M12x90 mm lang för montering utenpå. Skruen er laget av rustfritt stål A4 for utendørsmiljø. Vi anbefaler gjennomgående skruefeste for treunderlag der tykkelsen er mellom 45 og 60 mm. Sørg for tilgang til skruen nedenfra ved montering ovenfra, og fra baksiden ved sidemontering.

Detaljer i aluminium

Stolper eller øvrige detaljer i aluminium krever sparsomt vedlikehold. Skulle det oppstå flekker, rekker det oftest med et mildt rengjøringsmiddel, vann og en myk klut. Anvend ikke produkter med slipende egenskaper, syrer eller alkaliske middel.

Glass

Rengjør glassoverflaten med et rengjøringsmiddel for vinduer og speil sammen med en myk klut. Ved vanskelige flekker kan rødsprit anvendes. Rengjør deretter med rengjøringsmiddel for vinduer og speil igjen. Bruk ikke middel med slipende effekt på glass.

Når du designer ditt rekkverk gir bruksklasse (A,B eller C) en indikasjon på at rekkverket er passende å bruke. Klassene utgår fra rådende byggregler og våre egne produkt-tester og tar i betraktning til de valg du har gjort gjeldende rekkverkshøyde, seksjonsbredde, detaljer osv. Du kan se klassen som en anbefaling som hjelper deg å velge rett.

Klasse A

Et A-klassifisert rekkverk oppfyller de krav det er på rekkverk ved en fallhøyde på mellom 0,5-10meter fra gulvnivå til marknivå og er derfor egnet til bruk i alle typer av bomiljø samt offentlige miljøer som kontorer, restauranter og butikker. Våre A-klassifiserte rekkverk klarer minst 1kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt.

Klasse B

B-klassifiserte rekkverk passer i miljøer der nivåforskjellen mellom gulv og mark er 0-0,5 meter. Våre B-klassifiserte rekkverk klarer minst 0,5 kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er dette personsikkerhetsglass som forhindrer personskade ved eventuell støt.

Klasse C

C-klassifisert rekkverk er egnet å benytte i markhøyde. I de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt. Et rekkverk kan bli C-klasset om Rekkverkbutikken sammen med deg som kunde, gjør en endring på rekkverket som avviker fra vår standard. C-klasset står da for at denne spesifikke konfigurasjon ikke er testet.