Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

De vanligste kundespørsmålene om rekkverk – del 2

Natalia Lerulf, Rekkverkbutikkens kundeservice

Det er på tide med den andre delen av føljetongen vår, der vi samler de vanligste spørsmålene vi får fra kundene våre! Denne gangen har vi i tillegg fått hjelp av Natalia Lerulf, som jobber i kundeservice, og som har god peiling på rekkverkene våre.

I denne omgang fokuserer vi på montering og vedlikehold av rekkverk. Gikk du glipp av del 1 som tok for seg rekkverk og spørsmål tilknyttet valg av produkter, finner du den her.

Noen kunder er usikre på om håndverksevnene deres er gode nok til å montere et rekkverk. Hvor vanskelig er det egentlig, og hvilke verktøy trenger man?

Man trenger absolutt ikke å være håndverker for å montere rekkverkene våre. Klarer man å håndtere en skrutrekker og et vater, trenger det ikke være vanskelig. Vi anbefaler å bruke drill, selv om det er fullt mulig å skru for hånd.

Utover dette kan en gummihammer også være nyttig. Alt tilbehør som skruer, bits og bor følger med, så det trenger du ikke å tenke på. Dersom du skulle lure på noe, kan du alltid kontakte oss for hjelp.

Hvordan vet jeg hvordan jeg går til verks når jeg monterer rekkverket?

I hver bestilling følger det med monteringstips i et hefte spesielt tilpasset produktet du har kjøpt. Der finner du også målmaler og en skisse av hvor stolpene skal plasseres i forhold til hverandre i henhold til målene du har oppgitt i bestillingen din. Heftet fungerer også som følgeseddel og inneholder alle detaljer i bestillingen din.

I tillegg til ordreheftet får du tilgang til filmer som viser de forskjellige scenarioene i forbindelse med monteringen. Monteringsfilmene finner du på ordresiden din, som du får tilgang til ved å klikke på lenken i ordrebekreftelsen du får via epost. På siden klikker du på lenken til rekkverket du har bestilt, og du kommer så videre til de forskjellige scenarioene og filmer til disse. Her ser du eksempler på monteringsfilmer for det rustfrie glassrekkverket vårt!

Hvilket materiale krever minst vedlikehold?

Et glassrekkverk har betydelig lengre levetid enn for eksempel et rekkverk i tre. Tre må oljes, lakkeres eller males regelmessig for at det skal holde seg helt og fint. Et glassrekkverk trenger derimot kun rengjøring med jevne mellomrom for å se nytt ut år etter år. Er du på jakt etter et rekkverk som i prinsipp er vedlikeholdsfritt, bør du velge et stolpefritt glassrekkverk.

Når du kjøper et glassrekkverk fra Rekkverkbutikken, kan du legge til produkter som motvirker at smuss setter seg på overflatene. Det gjør selvfølgelig vedlikehold enda lettere.

Hvordan behandler jeg et glassrekkverk på best mulig måte?

Glassplatene pusser du bare med vanlig vinduspussemiddel ved behov. Uansett hvilket materiale du har på stolper og overliggere, kan du tørke av dem nå og da med en myk klut, lunket vann og mildt rengjøringsmiddel. Ikke bruk produkter med slipemiddel på noen av delene.

Dersom du har overliggere eller stolper i tre, bør du impregnere dem med treolje eller liknende når rekkverket står utendørs. Gjenta regelmessig avhengig av hvor utsatt rekkverket er for vær og vind.

Vedlikehold av rekkverk i glass, rustfritt stål, alumininum og tre

Jeg har kjøpt et rekkverk med aluminiumsdetaljer, hvordan vedlikeholder jeg det?

Aluminium er i prinsippet vedlikeholdsfritt. Vi anbefaler at man rengjør overflatene med en myk klut, lunket vann og mildt rengjøringsmiddel. Dersom man har fått olje, voks eller liknende på rekkverket, kan man bruke litt aceton. Aldri rengjør med syrer eller alkaliske midler. Bruk ikke produkter med slipemidler eller andre slipende metoder, da dette kan føre til riper på aluminium.

Aluminiumsdetaljene bør ikke rengjøres på årets aller varmeste dager, ettersom faren for misfarging da er større.

Kan et rustfritt rekkverk ruste?

Ja. Til tross for navnet, kan faktisk rustfrie rekkverk ruste dersom man ikke vedlikeholder dem! Dette gjelder først og fremst utendørs rekkverk. Vi anbefaler å rengjøre rekkverket 1-3 ganger per år, eller oftere dersom man bor nær sjøen. Akkurat som med aluminium anbefales rengjøring med en fuktig klut, lunket vann og mildt rengjøringsmiddel.

Ikke bruk slipende produkter som for eksempel stålull og metallbørster. Det kan føre til riper som skader materialets resistens mot rust. Dersom de rustfrie detaljene har kommet i kontakt med metallpartikler fra ikke-rustfrie stålprodukter, må disse partiklene fjernes så raskt som mulig, da de ruster og kan «smitte» det rustfrie stålet.

Jeg har et gelender i tre til trappen, hva kan jeg gjøre for å holde det fint?

Selv på gelendere kan man med fordel bruke lunket vann, mildt rengjøringsmiddel og en fuktig klut. Treet kan slipes lett med finkornet sandpapir i fiberretningen for å fjerne fibrene i treet som har reist seg etter den første rengjøringen.

Dersom gelenderet er utendørs, bør man impregnere det med f.eks. treolje. Gjenta behandlingen regelmessig avhengig av hvor utsatt gelenderet er. Det som påvirker hvor ofte dette trengs, er blant annet vær og vind, men også plassering og hvor slitt rekkverket er.

Når du bestiller et rekkverk fra oss, får du informasjon om hvordan du tar vare på det, basert på ditt produkts spesifikke deler.