Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Wirerekkverk til trapp

Personlig rekkverksrådgivning

En mulighet for deg, å kunne sitte ned i fred og ro sammen med en av våre rekkverkseksperter, for gjennomgang av hvordan du går fra idé til ferdig rekkverk..

Et fint og luftig wirerekkverk til trapp

Et wirerekkverk i rustfritt stål som skaper en marin og luftig følelse, og som fungerer fra bunnen av trappen og helt opp til øverste trappetrinn. Du får et trapperekkverk som er stabilt, men samtidig så fint at det smelter inn i alle miljøer – både innendørs og utendørs.

Rustfritt wirerekkverk med variasjonsmuligheter

Vaieren er en tvunnet stålvaier i syrefast rustfritt stål med en diameter på 4 mm. Den festes til de ytre stolpene og går gjennom løkker der i mellom. Stolpene plasseres på det øverste og det nederste trappetrinnet.

Du kan selv velge høyde på wirerekkverk, samt hvor mange vaiere du vil at rekkverket skal bestå av. Om du vil ha det glissent og luftig, velger du et færre antall vaiere. Vil du ha et tettere rekkverk, velger du flere.

Du kan også velge om du vil at overliggeren skal være i rustfritt stål eller tre (eik eller jatoba). Du gjør alle design- og materialvalg direkte i designverktøyet sammen med dine mål.

Montering

For at det nye wirerekkverk ditt til trappen skal være enklest mulig å montere, sender vi med alt du trenger i form av løkker, skruer, bits m.m. Rekkverket har rustfrie stolper med føtter som festes på toppen av underlaget. I målemalene lenger ned på siden finner du informasjon om hvordan stolpene skal plasseres i hjørner og avslutningsvis.

Når du bestiller rekkverket ditt, får du også monteringstips i både tekst og videoformat. Dette beskriver alle trinnene du skal gjennom når du setter opp rekkverket.

Enkelt å tilpasse og bestille i vårt designverktøy

I verktøyet for design og bestilling fyller du i dine mål og velger detaljer ut i fra eget smak og behag. Du får se ditt wirerekkverk både i 3D og som skisse, slik at du kan kjenne det helt trygg på hvordan det blir, før du bestiller. Sparer du ditt rekkverk kan du når som helst logge deg inn igjen og justere dine mål eller detaljvalg. Du kan også få tilbudet sendt til din mailadresse, slik at du enkelt kan sammenligne ulike rekkverk eller diskutere det med familien.

Designverktøyet er lett å anvende både på pc, nettbrett og mobil

Designverktøyet er lett å benytte både på pc, nettbrett og mobil.

Vedlikehold

Om du skal montere ditt rustfrie rekkverk utendørs, behøver du å være bevisst på at det krever noe vedlikehold, ellers kan det (til tross for navnet) ruste. Rustfrie rekkverk må rengjøres med jevne mellomrom, og oftere om du bor nært havet. Det er ingen avansert prosedyre, men vil du ha et rekkverk som er mer eller mindre vedlikeholdsfritt, anbefaler vi noen av våre rekkverk med aluminiumstolper: Alu Classic ekker Alu Modern. Alle våre vedlikeholdsråd finner du her!

Ta med deg vår produktkatalog offline

Inspirasjon

Bilder fra våre kunder i ulike miljøer og med ulike designvalg.

Teknisk informasjon

Teknisk detaljinformasjon

CE merkede stolper

Stolpene har blitt testet med innfesting ovenpå treunderlag og kan holde en last på 1,0 kN/m.

Runde profiler Ø 42 mm

Stolper i rustfritt stål, runde med en diameter på 42mm. AISI 304 for innendørs og AISI 316 for utendørsbruk.

Rustfritt stål AISI 304 eller 316

Om ditt rustfrie rekkverk skal monteres innendørs brukes en rustfri variant som går under betegnelsen AISI 304. Om det derimot skal monteres utendørs anvender vi istedenfor AISI 316, et syrefast rustfritt stål.

Wire Ø4 mm

Wire i rustfritt stål med en diameter på 4 mm og i syrefast 316-stål.

Godstykkelse 2 mm

Rustfri overligger

Overliggere i rustfritt stål, runde med en diameter på 42 mm. AISI 304 for innendørs og AISI 316 for utendørsbruk. For eventuelle hjørner medfølger detaljer.

Treoverligger

Rund overligger (Ø 43 mm) i ubehandlet lys eik eller jatoba, et hardt tre med egenskaper utseende likt teak.

Vinkler

Ved eventuelle hjørner på rekkverket skjøter man treoverliggeren på egen hånd. Dette fot å sikre seg at passformen blir eksakt. For rustfri overligger i vinkel over 90 grader medfølger hjørnedetaljer.

Innfesting ovenpå

Foten forankres med fire skruer i gulvet.

Overligger med eller uten vegginnfesting

Om rekkverket utgår fra en vegg, kan man velge å feste overliggeren i vegg. Dette kan gi en noe mer stabil konstruksjon.

Skrue for innfesting i tre

For alle ordre medfølger skrue for innfesting i tre. Ved innfesting i annet underlag, anbefaler vi at man tar kontakt med sin lokale jernvarehandel. Skruen er gjort av herdet stål med CorrSeal overflate-behandling for utendørsmiljøer. Skruen er utstyrt med et fresespor langs stammen og et på spissen. Dette innebærer et veldig lavt dreiemoment i hardere tre-meterial samt at det minimerer sprekk-dannelser.

Gjennomgående bolt

Skruen er M8x90 mm lang för montering ovanpå med fot og M12x90 mm lang för montering utenpå. Skruen er laget av rustfritt stål A4 for utendørsmiljø. Vi anbefaler gjennomgående skruefeste for treunderlag der tykkelsen er mellom 45 og 60 mm. Sørg for tilgang til skruen nedenfra ved montering ovenfra, og fra baksiden ved sidemontering.

Skrue for innfesting i betong

Hvis du velger innfesting i betongunderlag, følger det med skruer til dette formålet. Skruene er laget av herdet stål med Corrseal-behandling for utendørsmiljø – Korrosjonsklasse C4. Godkjent for festemateriale for: Sprukket betong – Ikke sprukket betong – Betongelementer. 
Også egnet for: Massiv teglstein – Hul teglstein – Massiv mexitegl – Naturstein.

Komplette byggsatser

I din ordre fra oss medfølger allt du behøver for din montering. Foruten stolper, spiler og overligger inngår også alle skruer, bor og bits, samt eventuelle spesialverktøy. Har du en skrutrekker, tommestokk og et vannpass, behøver du egentlig ingenting utover dette.

Monteringsfilmer og anvisninger

Filmene viser ulike moment som en støtte under din montering. For hver ordre anpasses våre monteringstips og filmer.

Rustfrie detaljer

Da rustfritt stål til tross for navnet, ikke er resistent mot korrosjon, så behøver alle rustfrie detaljer vedlikehold og rengjøring fra 1-3 ganger pr. år. Om rekkverket er montert nær kysten kan hyppigere rengjøring og behandling være nødvendig.

Treoverligger

Skal rekkverket monteres utendørs anbefaler vi å rengjøre overliggeren og så slipe den med et finkornet sandpapir. Behandle overliggeren med impregnerende produkt som treolje eller lignende for de gjeldende forhold. All eik inneholder garvesyre i varierende mengde, avhengig av virkets fuktighetsgrad. Dette for at garvesyren motvirker forråtnelse i treverket. Når din overligger eller håndløper i eik for første gang utsettes for fukt i utendørsklima, utsondres garvesyre, noe som kan årsake misfarginger på underlaget. Derfor anbefaler vi at treverket med fordel kan oljes inn, alternativt strykes over med oksalsyre ved montering for å minske utsondringen av syren. Oksalsyre kan også benyttes for rengjøring av misfarginger på underlaget. Rådgjør med din fargehandel før du anvender oksalsyre. For at treverket skal holde seg pent, anbefaler vi også å olje inn treverket noen ganger i året.

Når du designer ditt rekkverk gir bruksklasse (A,B eller C) en indikasjon på at rekkverket er passende å bruke. Klassene utgår fra rådende byggregler og våre egne produkt-tester og tar i betraktning til de valg du har gjort gjeldende rekkverkshøyde, seksjonsbredde, detaljer osv. Du kan se klassen som en anbefaling som hjelper deg å velge rett.

Klasse A

Et A-klassifisert rekkverk oppfyller de krav det er på rekkverk ved en fallhøyde på mellom 0,5-10meter fra gulvnivå til marknivå og er derfor egnet til bruk i alle typer av bomiljø samt offentlige miljøer som kontorer, restauranter og butikker. Våre A-klassifiserte rekkverk klarer minst 1kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt.

Klasse B

B-klassifiserte rekkverk passer i miljøer der nivåforskjellen mellom gulv og mark er 0-0,5 meter. Våre B-klassifiserte rekkverk klarer minst 0,5 kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er dette personsikkerhetsglass som forhindrer personskade ved eventuell støt.

Klasse C

C-klassifisert rekkverk er egnet å benytte i markhøyde. I de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt. Et rekkverk kan bli C-klasset om Rekkverkbutikken sammen med deg som kunde, gjør en endring på rekkverket som avviker fra vår standard. C-klasset står da for at denne spesifikke konfigurasjon ikke er testet.