Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Hev- og senkbart glassrekkverk

Hev- og senkbart glassrekkverk

Alu Flex er et robust og funksjonelt glassrekkverk med mulighet for å heve og senke det øverste partiet glass. Blåser det kalt? Dra enkelt opp glasspartiet for vindskjerming og nyt av ditt miljø. Varm sommerbris? La glasspartiet være nede og len deg tilbake og nyt av ditt miljø.

Funksjonelt og pent – med valgfrihet

Med vårt hev og senkbare glassrekkverk har du mulighet til å lure værgudene og kunne utnytte din uteplass flere dager i året. Ikke nok med det, det er også trivelig å se på og rammer pent inn ditt utemiljø. Legg til en markise, så har du nesten et komplett uterom.

Noen av valgmulighetene:

  • Aluminiumstolpene kan fås i standardfargene natur (aluminium), hvit og svart, men du kan også velge en valgfri RAL-farge.
  • Høyde: Senket/hevet: 800/1300 mm, 900/1500 mm, 1000/1700 mm, 1100/1900* mm eller 1200/2100* mm (maks bredde 2000 mm).
  • Bredde: Maks 2200mm **

* For installasjon på mer enn 0,5 m over marknivå må høyden på rekkverket i senket posisjon være minst 1000mm .
** Observer at maks bredde kan påvirkes ut fra de forholdene som råder avseende vindlast i området og installasjonshøyde. Avser faste rekkverk samt standard hev- og senkbare partier.

Du gjør dine valg i vårt designverktøy.

Justerbar høyde – enkelt

Med motvekten på rekkverket får du både fordelen med at det er enkelt å heve og senke det øvre partiet og at det ikke krever noen større kraft, slik at til og med et barn gjøre det. Ytterligere en fordel er muligheten å velge hvor mye eller lite et rekkverk skal heves.

Enkelt å tilpasse og bestille i vårt designverktøy.

I verktøyet for design og bestilling, fyller du i dine mål og velger detaljer ut fra smak og behag. Du får se glassrekkverket både i 3D og som skisse, slik at du kan kjenne deg helt trygg med hvordan det blir før du bestiller. Lagrer du ditt rekkverk, kan du når som helst logge inn igjen og justere mål eller detaljvalg. Du kan også få tilbudet sendt til din mailadresse, slik at du enkelt kan sammenligne ulike rekkverk eller diskutere med falmilien.

Beställ Alu Modern online - via dator, surfplatta eller mobil

Enkelt å montere

Vi har tenkt mye på at rekkverket skal være enkelt å montere. Alle skruer og andre innfestingsdetaljer medfølger. Vi har målmaler som angir hvordan stolpen skal plasseres i forhold til de mål man har angitt.

Til ditt rekkverk inngår også monteringsfilmer. Filmene er spesielt utformet for ditt rekkverk og viser de moment du går igjennom ved montering.

Teknisk informasjon

Teknisk detaljinformasjon

Bredde

• Minimum bredde 500 mm
• Maks bredde 2200 mm
Observer at maksimal bredde kan påvirkes utfra de forhold som råder avseende vindbelastning i området og installasjonshøyde.

Høyde

Standardhøyder:
• 800/1300 mm (senket/hevet)
• 900/1500 mm
• 1000/1700 mm
• 1100/1900* mm
• 1200/2100* mm (maks bredde 2000mm)

Som standard er de justerbare glassene 6mm personsikkert laminert glass og de faste glassene er 6mm personsikkerhetsglass.

Aluminiumskinne

Som standard kommer rekkverket med en aluminiumskinne som beskyttelse på de horisontalekantene på glasset.

Slipte glasskanter

Når du designer ditt rekkverk kan du velge å få slipte kanter på de horisontale kantene på glasset.

Klemfot

Ved montering med klemfot så må rekkverket monteres 25mm fra kant ved treunderlag og 50mm fra kant ved betongunderlag. Skrue settes i begge skruehullene som finnes i foten.

Balkongfot

Ved montering med balkongfot, monteres foten direkte mot underalgets kant. Skruene festes i balkongfotens nedre hull og i hullet ovenpå som er lengst bort fra underlagets kant.

Skrue for innfesting i tre

Velger du innfesting for tre-underlag, medfølger skruer for dette formål. Skruen er produsert av herdet stål med CorrSeal overflatebehandling for utendørsmiljø. Skruen er utstyrt med et fresespor langs stammen og et på spissen. Dette innebærer et veldig lavt dreiemoment i harde trematerialer samt minimerer sprekkdannelser. Skruen er 80mm lang.

Skrue for innfesting i betong:

Hvis du velger innfesting i betongunderlag, følger det med skruer til dette formålet. Skruene er laget av herdet stål med Corrseal-behandling for utendørsmiljø – Korrosjonsklasse C4. Betongskruen er 90 mm lang og skrues direkte i forboret hull uten plugg med hjelp av en 10 mm nøkkel, som selvsagt følger med i din ordre. 
Godkjent for festemateriale for: Sprukket betong – Ikke sprukket betong – Betongelementer. 
Også egnet for: Massiv teglstein – Hul teglstein – Massiv mexitegl – Naturstein.

Komplette byggsatser

Alt inngår i din bestilling av ditt rekkverk. Inklusive glass.

Alt følger med din ordre

I din ordre fra oss medfølger allt du behøver for din montering. Foruten stolper, glass og overligger inngår også alle skruer, bor og bits, samt eventuelle spesialverktøy. Har du en skrutrekker, tommestokk og et vannpass, behøver du egentlig ingenting utover dette.

Glass

Rengjør glassoverflaten med et rengjøringsmiddel for vinduer og speil sammen med en myk klut. Ved vanskelige flekker kan rødsprit anvendes. Rengjør deretter med rengjøringsmiddel for vinduer og speil igjen. Bruk ikke middel med slipende effekt på glass.

Når du designer ditt rekkverk gir bruksklasse (A,B eller C) en indikasjon på at rekkverket er passende å bruke. Klassene utgår fra rådende byggregler og våre egne produkt-tester og tar i betraktning til de valg du har gjort gjeldende rekkverkshøyde, seksjonsbredde, detaljer osv. Du kan se klassen som en anbefaling som hjelper deg å velge rett.

Klasse A

Et A-klassifisert rekkverk oppfyller de krav det er på rekkverk ved en fallhøyde på mellom 0,5-10meter fra gulvnivå til marknivå og er derfor egnet til bruk i alle typer av bomiljø samt offentlige miljøer som kontorer, restauranter og butikker. Våre A-klassifiserte rekkverk klarer minst 1kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt.

Klasse B

B-klassifiserte rekkverk passer i miljøer der nivåforskjellen mellom gulv og mark er 0-0,5 meter. Våre B-klassifiserte rekkverk klarer minst 0,5 kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er dette personsikkerhetsglass som forhindrer personskade ved eventuell støt.

Klasse C

C-klassifisert rekkverk er egnet å benytte i markhøyde. I de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt. Et rekkverk kan bli C-klasset om Rekkverkbutikken sammen med deg som kunde, gjør en endring på rekkverket som avviker fra vår standard. C-klasset står da for at denne spesifikke konfigurasjon ikke er testet.