Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Fransk balkong

Fransk balkong i glass – stilrent og sikkert

Med fransk balkong får du en følelse av å være utendørs innendørs. Åpne døren og slå deg ned med en kopp kaffe – der kan du nyte av både sol, frisk luft og utsikt, uten at du behøver å gå ut! For deg som vil maksimere både lysinnslippet og utsikt, er et glassrekkverk det selvsagte valget.

Praktisk og estetisk!

Når du velger en fransk balkong fra Rekkverkbutikken, får du den i eksakt rett bredde ettersom vi produserer alle rekkverkene etter kundens mål. Du får også et rekkverk som holder seg pent i mange år og krever minimalt med vedlikehold – superpraktisk!

Rent utseendemessig er glass fantastisk! Det skaper et stilrent, åpent og luftig inntrykk og gir som sagt helt fri utsikt.

Sikkerheten fremfor alt

Til våre franske balkonger anvender vi et sterkt og motstandsdyktig glass som er herdet og laminert. Laminert glass består av to glassplater med plastfilm imellom, noe som gjør at glassene henger sammen selv om en av platene skulle bli skadet – en trygghet både for deg innenfor glasset og den som går forbi nedenfor. Man kan velge mellom klart glass eller med farget laminat i grått eller opal (farget eller frostet folie mellom glassplatene).

Punktfester eller aluminiumsstolper

Du kan velge mellom to ulike måter å feste rekkverket i veggen:

  • Fixpoints: Runde punktfester i rustfritt stål (Ø45 mm) som festes igjennom ferdige hull i glasset, tre på hver side.
  • Aluminiumsstolper: En diskret stolpe på hver side. Kan fås i fargene natur (aluminium), hvit, svart eller grå med struktur. Også her har glassene forborede hull, for å sitte så sikkert som mulig.

Enkelt å designe og bestille

I vårt smidige designverktøy fyller du i dine mål og velger hvordan akkurat din balkong skal se ut. Skal glasset være klart, frostet (opal) eller gråtonet? Hvilken høyde vil du ha på rekkverket, og skal den ha overligger eller ikke?

Du ser hele tiden en 3D-tegning av rekkverket og eksakt hva det vil koste (ink. frakt). Om du behøver å dobbeltsjekke dine mål eller diskutere med familien før du bestiller, kan du enkelt lagre ditt rekkverk og logge inne igjen ved en senere anledning. Du kan også lage et tilbud som sendes til din mailadresse.

De fleste spørsmål som dukker opp får du svar på i hjelpetekstene, og ellers finnes vår kundeservice tilgjengelig for å hjelpe til.

Hvorfor Rekkverkbutikken?

Vi streber etter enkelhet i hvert steg. Fra valg av produkt til rekkverket er på plass. Du får ikke kun en måltilpasset fransk balkong av høyeste kvalitet, du får også personlig service, en totalpris uten overraskninger, alt du behøver til monteringen (skruer, bits, m.m.) og tydelige målmaller og monteringstips. Vi blir fornøyd når du som kunde er fornøyd og glad!

Andre produkter

Teknisk informasjon

Teknisk detaljinformasjon

Firkantede stolper 50x50 mm

Stolpene i aluminium er laget av aluminiumsprofiler som er kvadratiske 50x50 mm og har en godstykkelse på 2,5 mm. Aluminiumsprofilene våre er anodiserte – det samme prinsippet som brukes på masten til en seilbåt. Dette garanterer at de er svært motstandsdyktige mot vær og vind.

Rustfrie Fixpoints

For montering utenpå anvender vi oss av rustfrie fixpoint i AISI 316, for utendørsbruk.

12,76 mm herdet laminert glass

To herdede glass skiver som hver er på 6mm, med en plastfilm imellom glassene, slik at om et glass skulle knuses, sitter det fremdeles sammen som en hel del. Med slipte og polerte kaner.

Glassvalg (farge)

Når du designer ditt rekkverk velger du også hvilken type av glass du vil ha. Man kan velge mellom klart glass eller med farget laminat i grått eller opal (farget eller frostet folie mellom glassplatene)

Aluminiumsoverliggere

U-formet aluminiumsprofil 20x30 mm, festes ovenpå glasset med lim. Overflate 20 µ.

Valgbar rekkverkshøyde

I konfiguratoren velger du høyden på din franske balkong til 1000 eller 1100 mm fra gulvet til toppen av rekkverket. Norske byggeforskrifters regler sier at et rekkverk minimum skal være på1000 mm på steder med fallrisiko over 0,5 meter.

Innfestingens mål

Når du legger inn målene dine i konfiguratoren vår, angir du cc-målene på innfestingen for din franske balkong.

Millimeter-tilpasset

Når du angir dine mål vil vi at du bruker milimetermål. Vi skaper ditt rekkverk på millimeteren for at det skal være eksakt tilpasset etter den plassen der du vil plassere det.

Innfestning med fixpoints

Rustfrie fixpoints som monteres utenpå med skruestift.

Innfestning aluminiumstolper

Stolpen forankres med to skruer på siden, direkte mot forankringsunderlaget.

Skrue til fixpoints for montering i treverk

For fixpoints medfølger det skruer til montering i treverk. Ved montering i annet materiale, anbefaler vi at du kontakter din lokale jernvarehandel.

Skrue til aluminiumstolper for montering i treverk

Med aluminiumstolper kan du velge veggmontering på treverk eller betong.Velger du innfesting i treunderlag medfølger skruer. Skruen er av herdet stål med CorrSeal overflatebehandling for utendørs miljø. Skruen er utstyrt med et fresespor langs stammen og et på spissen. Dette innebærer et veldig lavt dreiemoment i harde tremateriale samt minimerer sprekkdannelser.

Skrue for betonginnfesting aluminiumstolper

Med aluminiumstolper kan du velge veggmontering på treverk eller betong. Hvis du velger innfesting i betongunderlag, følger det med skruer til dette formålet. Skruene er laget av herdet stål med Corrseal-behandling for utendørsmiljø – Korrosjonsklasse C4. 
Godkjent for festemateriale for: Sprukket betong – Ikke sprukket betong – Betongelementer. 
Også egnet for: Massiv teglstein – Hul teglstein – Massiv mexitegl – Naturstein.

Komplette byggsatser

Alt inngår i din bestilling av ditt rekkverk. Inklusive glass.

Monteringsfilmer og anvisninger

Filmene viser ulike moment som en støtte under din montering. For hver ordre anpasses våre monteringstips og filmer.

Alt følger med din ordre

I din ordre fra oss medfølger allt du behøver for din montering. Foruten stolper, glass og overligger inngår også alle skruer, bor og bits, samt eventuelle spesialverktøy. Har du en skrutrekker, tommestokk og et vannpass, behøver du egentlig ingenting utover dette.

Detaljer i aluminium

Stolper eller øvrige detaljer i aluminium krever sparsomt vedlikehold. Skulle det oppstå flekker, rekker det oftest med et mildt rengjøringsmiddel, vann og en myk klut. Anvend ikke produkter med slipende egenskaper, syrer eller alkaliske middel.

Rustfrie detaljer

Da rustfritt stål til tross for navnet, ikke er resistent mot korrosjon, så behøver alle rustfrie detaljer vedlikehold og rengjøring fra 1-3 ganger pr. år. Om rekkverket er montert nær kysten kan hyppigere rengjøring og behandling være nødvendig. Rengjør overflatene med lunket vann og mildt rengjøringsmiddel sammen med en myk klut.

Glass

Rengjør glassoverflaten med et rengjøringsmiddel for vinduer og speil sammen med en myk klut. Ved vanskelige flekker kan rødsprit anvendes. Rengjør deretter med rengjøringsmiddel for vinduer og speil igjen. Bruk ikke middel med slipende effekt på glass.