Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Elements

Elements: skreddersydd harmoni av design, sikkerhet og avskjerming

Oppdag Elements, den optimale løsningen for å skape en vakker uteplass og balkong. Vår nyeste innovasjon kombinerer avansert design med fleksibel funksjonalitet og tilpasningsdyktighet, skapt for å smidig integreres med et glassrekkverk eller brukes frittstående for å skape unike utendørs- og innendørsmiljøer.

Design møter funksjon:

Med Elements får du det beste fra to verdener: estetiske skjermvegger som også fungerer som effektivt le mot vind. Elements kan brukes som avskjerming, men også som en behagelig vindskjerm.

Sikkerhet i fokus:

Sikkerhet er en sentral del av Elements. Hver panel er bygget for å tåle tøffe miljøer, testet og godkjent i henhold til korrosjonsklasse C5 for å garantere langvarig holdbarhet og overlegen sikkerhet.

 

Skap din private oase:

Elements passer perfekt for en rekke ulike utemiljøer: fra balkonger til garasjeinnkjørsler, fra innganger til balkonger og spa- og bassengområder. Hver skjermvegg er konstruert for å tilby et privat og tilpasset område, innrammet med design i tankene.


Mange muligheter og personlig touch:

Med et omfattende utvalg av mønstre, størrelser, materialer og farger, er våre avskjerminger mer enn bare et funksjonelt tillegg; de er en forlengelse av din personlige stil.

Beställ Alu Rund online - via dator, surfplatta eller mobil

Designverktøy

I vårt designverktøy tilpasser du selv ditt glassrekkverk etter dine mål og designer det ut fra en rad ulike valgmuligheter. Å skape ditt personlige rekkverk er enkelt. I designverktøyet får du både se tegninger og en 3D-modell av ditt aluminiumsrekkverk. Vår 3D generator gir deg en unik mulighet til å se ditt rekkverk før du bestiller det. Om du lagrer ditt rekkverk kan du senere åpne det på en annen pc, nettbrett eller mobil.

Montering og levering

Alt suppleres med brukervennlig monteringstilbehør som forenkler installasjonen, noe som betyr at du enkelt kan skape et miljø som både er trygt og innbydende. Lett å montere og alt du trenger for din montering er inkludert i leveransen.

Når du investerer i Elements, investerer du i et design som ikke bare beskytter, men også beriker ditt daglige miljø, et design som gjenspeiler din unike estetikk og livsstil.

CE-merket rekkverk

Vi CE-merker vårt aluminiumrekkverk, noe som innebærer at man oppfyller kravene i den europeiske standarden EN 1090-1. Mer informasjon om CE-merkingen.

Teknisk informasjon

Teknisk detaljinformasjon

CE merkede stolper

Stolpene har blitt testet med innfesting ovenpå og utenpå treunderlag og kan holde en last på 1,0 kN/m.

Firkantige 50x50 mm

Stolper og overliggere i aluminium er av aluminiumsprofiler som er kvadratiske 50x50mm.

Overflate 20 µm

Våre aluminiumsprofiler er anodiserte, det er samme prinsipp som man anvender seg av på masten på en seilbåt. Dette sørger for at det er veldig motstandsdyktig mot vær og vind.

Godstykkelse 2,5 mm

Firkantige 50x50 mm

Stolper og overliggere i aluminium er av aluminiumsprofiler som er kvadratiske 50x50mm.

Overflate 20 µm

Våre aluminiumsprofiler er anodiserte, det er samme prinsipp som man anvender seg av på masten på en seilbåt. Dette sørger for at det er veldig motstandsdyktig mot vær og vind.

Treoverligger

Profilert overligger i ubehandlet lys eik eller jatoba, som er et hardt tre som har samme egenskaper og utseende som Teak.

Vinkler

Ved eventuelle hjørner på rekkverket, skjøter man overliggeren på egen hånd. Dette for å sikre at passformen blir eksakt. Både tre og aluminium går bra å sage med en vanlig kapp/gjærsag. I de tilfeller man velger overligger i aluminium og hjørnet er 90 grader, kreves ingen kapping.

8,76 mm laminert glass

To glass skiver på 4mm med en plastfilm mellom. Om glasset skulle knuses, sitter det, på grunn av plastfilmen, fortsatt sammen som en hel del. Glassene har slipte og polerte kanter.

8,76 mm herdet laminert glass

Samme konstruksjon som våre vanlige laminerte glass, men med to herdede glass-skiver. Dette glasset anbefaler vi for miljøer der rekkverket kan bli utsatt for gjentatte ytre påkjenninger. Med slipte og polerte kanter.

Glassvalg (farge)

Når du designer ditt rekkverk velger du også hvilken type av glass du vil ha. Man kan velge mellom klart glass eller med farget laminat i grått eller opal (farget eller frostet folie mellom glassplatene).

Glassklemmer i Sink eller Rustfritt stål

Du velger mellom glassklemmer i sink som er lakkede i samme farge som rekkverket elelr i rustfrie glassklemmer i syrefast rustfritt stål (AISI316), om rekkverket skal stå utendørs.

Firkantige eller rundede

Når du designer ditt rekkverk velger du selv om du vil ha firkantige eller rundede glassklemmer.

Faregvalg

Glassklemmene leveres i samme farge som resten av rekkverket.

Vinkler

Platen festes med en aluminiumsvinkel.

Symmetriske seksjoner

Når du angir dine mål i vår konfigurasjon, angir du alltid ytterkant-målene på plassen der du skal ha rekkverket. Vår konfigurasjon gjør så de innrykk som kreves. For ditt rekkverk tilpasser vi deretter seksjonsmålene slik at hver seksjon på respektive side blir like lange. Vi tilpasser altså rekkverket etter dine mål og ikke tvert imot.

Valgbar rekkverkshøyde

I konfiguratoren velger du høyden på ditt rekkverk , 800-1100mm.

Millimeter-tilpasset

Når du angir dine mål vil vi at du bruker milimetermål. Vi skaper ditt rekkverk på millimeteren for at det skal være eksakt tilpasset etter den plassen der du vil plassere det.

Tilpassing for skråtak

Du kan velge å tilpasse ditt rekkverk etter eventuell begynnelse og avslutning mot skråtak. Vi produserer da et glass med avkappet hjørne etter dine mål.

Komplette byggsatser

Alt inngår i din bestilling av ditt rekkverk. Inklusive glass.

Monteringsfilmer og anvisninger

Filmene viser ulike moment som en støtte under din montering. For hver ordre anpasses våre monteringstips og filmer.

Alt følger med din ordre

I din ordre fra oss medfølger allt du behøver for din montering. Foruten stolper, glass og overligger inngår også alle skruer, bor og bits, samt eventuelle spesialverktøy. Har du en skrutrekker, tommestokk og et vannpass, behøver du egentlig ingenting utover dette.

Innfesting ovenpå

Foten forankres med fire skruer i gulvet.

Innfesting utenpå

Stolpen forankres med to skruer på siden, direkte mot forankringsunderlaget.

Valgbare innfestingshøyder

Om man velger montering utenpå får man også mulighet å velge innfestingshøyde. Man kan enten la stolpene stikke ned 350mm, 250mm, 195mm eller 145mm. Har man mulighet for det, er et større mål å foredra. Innestingshøyden kan påvirke antallet seksjoner pr side.

Skrue for innfesting i tre

Velger du innfesting i treunderlag medfølger skruer. Skruen er av herdet stål med CorrSeal overflatebehandling for utendørs miljø. Skruen er utstyrt med et fresespor langs stammen og et på spissen. Dette innebærer et veldig lavt dreiemoment i harde tremateriale samt minimerer sprekkdannelser.

Skrue for innfesting i betong

Hvis du velger innfesting i betongunderlag, følger det med skruer til dette formålet. Skruene er laget av herdet stål med Corrseal-behandling for utendørsmiljø – Korrosjonsklasse C4. Godkjent for festemateriale for: Sprukket betong – Ikke sprukket betong – Betongelementer. 
Også egnet for: Massiv teglstein – Hul teglstein – Massiv mexitegl – Naturstein.

Overligger med eller uten vegginnfesting

Om rekkverket utgår fra en vegg, kan man velge å feste overliggeren i vegg. Dette kan gi en noe mer stabil konstruksjon.

Gjennomgående bolt

Skruen er M8x90 mm lang för montering ovanpå med fot og M12x90 mm lang för montering utenpå. Skruen er laget av rustfritt stål A4 for utendørsmiljø. Vi anbefaler gjennomgående skruefeste for treunderlag der tykkelsen er mellom 45 og 60 mm. Sørg for tilgang til skruen nedenfra ved montering ovenfra, og fra baksiden ved sidemontering.

Detaljer i aluminium

Stolper eller øvrige detaljer i aluminium krever sparsomt vedlikehold. Skulle det oppstå flekker, rekker det oftest med et mildt rengjøringsmiddel, vann og en myk klut. Anvend ikke produkter med slipende egenskaper, syrer eller alkaliske middel.

Treoverligger

Skal rekkverket monteres utendørs anbefaler vi å rengjøre overliggeren og så slipe den med finkornet sandpapir. Behandle overliggeren med impregnerende produkt som treolje eller lignende for de rådende forhold.

Glass

Rengjør glassoverflaten med et rengjøringsmiddel for vinduer og speil sammen med en myk klut. Ved vanskelige flekker kan rødsprit anvendes. Rengjør deretter med rengjøringsmiddel for vinduer og speil igjen.

Når du designer ditt rekkverk gir bruksklasse (A,B eller C) en indikasjon på at rekkverket er passende å bruke. Klassene utgår fra rådende byggregler og våre egne produkt-tester og tar i betraktning til de valg du har gjort gjeldende rekkverkshøyde, seksjonsbredde, detaljer osv. Du kan se klassen som en anbefaling som hjelper deg å velge rett.

Klasse A

Et A-klassifisert rekkverk oppfyller de krav det er på rekkverk ved en fallhøyde på mellom 0,5-10meter fra gulvnivå til marknivå og er derfor egnet til bruk i alle typer av bomiljø samt offentlige miljøer som kontorer, restauranter og butikker. Våre A-klassifiserte rekkverk klarer minst 1kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt.

Klasse B

B-klassifiserte rekkverk passer i miljøer der nivåforskjellen mellom gulv og mark er 0-0,5 meter. Våre B-klassifiserte rekkverk klarer minst 0,5 kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er dette personsikkerhetsglass som forhindrer personskade ved eventuell støt.

Klasse C

C-klassifisert rekkverk er egnet å benytte i markhøyde. I de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt.

Valgfri RAL

Platen leveres alltid lakkert, og du som kunde kan fritt velge blant alle RAL-farger.

Mønster

Det er tre valgbare mønstre Dropps Dry Dirt Hexagon

Materietykkelse: 3 mm