Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

Problem med rekkverk med vaiere og spiler

Per dags dato kan man kun bestille rekkverk med glassfylling av oss. Vi får ofte spørsmål om bruk av rustfrie spiler, eller en type av vaier istedet for glass.

Kostnadsspørsmål?

Rosstfritt-racke-stanger-fail

Ofte handler disse spørsmålene om at man vil senke kostnaden for sitt rekkverk , men allikevel sette opp et pent rustfritt rekkverk. Ved å bytte ut glasset skulle kostnaden bli litt lavere

Sikkerhetssspørsmål!

Problemet som oppstår med rekkverk som skal ha vaier eller spiler er risikoen at de ikke blir sikre. De vil ikke oppfylle de krav som Byggeforeskriftene har for rekkverkskonstruksjoner. Det er viktig at man ikke skal kunne klattre på rekkverket. Et rekkverk med vaier eller spiler (satt horisontalt) skulle i så fall kreve ytterligere fylling for å ta bort klattringsrisikoen. For å ikke begrense innsynet på balkongen eller verandaen gjenstår oftest bare glass som fyllingsalternativ.

Gjelder også endringer på bygg

Disse kravene gjelder også endringer på byggninger. Man kan altså ikke komme rundt disse kravene ved og hevde at tidligere rekkverk ikke oppfyllte kravene.

I fremtiden

Vi vurderer løpende hvordan vårt produktsortiment skal endres og det er mulig at vi i fremtiden vil kunne tilby rekkverk med vaier og spiler. Disse vil da kun være for foretak eller andre som har som hensikt å bruke de i miljøer der barn ikke oppholder seg uten tilsyn.