Alu Color Alu Classic Alu Modern ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

Hvilken type glass skal man ha i et glassrekkverk?

Mange av de spørsmål vi får gjelder på ulike måter om glasset i våre rekkverk. Vi tenkte her gå igjennom en del av disse spørsmålene som gjelder glass og hva man skal tenke på.

Laminert glass, sikkerhetsglass

Vi bruker laminert glass i alle våre rekkverksprodukter. Dette er også godkjent ifølge Glass og fasadeforeningen for at man skal unngå kuttskader om glasset går istykker. Det laminerte glasset har mange fordeler sammenlignet med de andre alternativene og variantene. Vårt glass er 8,76 mm tykkt og består av to glasskiver som hver er 4 mm og plastfilm imellom som er 0,76 mm tykk.

Plastfilmen imellom glassene gjør at glasskiven som helhet ikke går istykker når det utsettes for støt. Den vil fremdeles holde sammen og man risikerer ikke og falle igjennom glasset eller at det blir et «hull» i rekkverket.

I filmen nedenfor kan man se et såkalt «støt-test» utført på en laminert glasskive.

Herdet og laminert glass

Vi bruker herdet og laminert glass i vårt stolpefrie rekkverk. Dette betyr at glasskivene har gjennomgått en herding før de lamineres sammen. Herdingen gjør glasset opp til fem ganger sterkere og holdbare mot støt. I vårt stolpefrie rekkverk er glasset 12,76 mm tykkt. Det er altså to 6 mm glasskiver og 0.76 mm plastfilm. At vi i tillegg til lamineringen velger å herde glassene avhenger av at glasset i seg er bærende i rekkverkskonstruksjonen.

Herdet og laminert glass i vanlige glassrekkverk

Selv om herdet glass er sterkere og mer holdbart mot støt, midt på glassets flate, er det betydelig mer sensitivt mot støt i siden . En slik mindre støt kan få hele glasskiven til å sprekke i 1000-talls små glassbiter. Om man skulle oppleve å få begge glasskivene sprukket i en herdet og laminert glasskive så minsker bærigheten drastiskt for denne skiven, faktiskt så til den grad at man ikke behøver mye kraft for å trykke ut hele skiven.

Plexiglas

En vanlig misforståelse når det handler om glassrekkverk er at glass er farlig spesielt for barn. Om man bruker et laminert glass så er risikoen for kuttskader om glasset går istykker minimal. Det som ofte dukker opp i denne diskusjonen er ønsker om å bruke ulike former av plexiglass.

Plexiglas er ikke glass, men plast. Til forskjell fra glass er plexi mykere, bøybart og medgjørlig på en annen måte enn hva glass er. Akkurat det at materialet er mykere gjør det mer sensitivt mot innvirkning og enkle moment som rengjøring og tørking leder ofte til at skivene på kort sikt blir ripete. Dette gir til slutt en matt overflate istedet for den blanke glassflaten.

Vi anbefaler altså alltid att man skal bruke ekte glass i glassrekkverk for å få et bestående og holdbart produkt.