Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

Bassengrekkverk og glassgjerde

Sikkerhetsaspektet er kanskje den første anledningen til av man vil bygge er rekkverk rundt sitt svømmebasseng. Byggregler sier til og med at man må ha det på grunn av sikkerheten. Selvsagt vil man da at rekkverket skal være pent og se ut slik man ønsker. Vi tilbyr fire ulike typer av glassrekkverk som passer utmerket som bassengrekkverk. Alle våre rekkverk kan skreddersys og designes før bestilling.

Rustfritt glassrekkverk – for eksklusive bassengrekkverk.

Rustfrie rekkverk er kanskje det første mange tenker på når man funderer på å bygge et bassengrekkverk med glass. Det finnes mange leverandører på markedet, men vi utmerker oss med et rekkverk i høy kvalitet til riktig bra pris. Det er mulig å selv regne ut prisen direkte og gjøre en bestilling fra vår hjemmeside.

Vårt rustfrie rekkverk kan monteres enten oven på med fot på stolpen eller om man har et opphøyd dekk rundt sitt basseng, kan man montere det på siden med stolpeholdere. Du kan også velge uten overligger eller med i materialene rustfritt, eik eller jatoba. Vårt rustfrie rekkverk leveres i en kvalitet som kalles AISI 316 (når det gjelder utendørs miljøer). Denne rustfrie typen heter syrefast rustfritt, men går i blant under andre benevninger som f.eks. marint rustfritt. Dette stålet har bra motstand mot korrosjon med krever likevel underhold regelbundet. Underholdet består i at man pusser det av og til med et pussemiddel spesielt beregnet for rustfritt stål. Rustfritt krever litt mer underhold enn vårt aluminiumsrekkverk, som også passer riktig bra som bassengrekkverk.

Stolpefritt glassrekkverk – gjør bassengrekkverket nesten usynlig.

Vårt stolpefrie rekkverk er det mest eksklusive og finnes der uten at det synes spesielt mye. Det passer veldig bra om du ikke vil skjerme av bassenget for mye fra resten av tomten, om du vil ha følelsen av at det nesten ikke finnes der.

Det stolpefrie rekkverket kan du få med overligger i rustfritt stål, av eik (passer best innendørs) og teak (passer bedre utendørs). Det stolpefrie rekkverket kan monteres på siden av tredekket om du har det rundt bassenget, med såkalte fixpoints eller oven på tredekket med skinne. Begge alternativene er veldig prisvennlige og stilrene.

Bassengrekkverk i aluminium – det mest prisvennlige bassengrekkverket

Om man velger å sette vårt aluminiumsrekkverk ved et basseng så kan man få et rekkverk som i prinsipp ikke krever noe vedlikehold. Aluminiumen i seg selv påvirkes ikke av bassenget og det eneste vedlikeholdet som du kanskje behøver å gjøre er å tørke av eventuelle kalkrester som kommer av vannsprut.

Våre stolper er natureloksert med 20μm, som er samme tykkelse som benyttes på master på seilbåter. Foruten å levere aluminiumsrekkverket i sin naturlige sølvfarge (natureloksert), kan vi tilby rekkverket lakkert i svart, hvitt, grått med struktur eller i valgfri RAL-farge. Dette kombinerer man med en overligger i aluminium (i valgfri utførelse), eller som med det rustfrie og stolpefrie rekkverket, en overligger i eik eller jatoba.

Glass og glassklemmer – til eksisterende stolper rundt bassenget

Om man allerede har et bassengrekkverk av tre, men trekryss eller med ribber mellom stolpene, så bør man velge å erstatte disse med glass og glassklemmer.

Ut fra et sikkerhetsperspektiv minsker muligheten for å klatre over med glass i stedet for tre-ribber eller lignende. Det kommer i tillegg å gi en luftigere følelse og kan også innebære en bedre vindskjerming. Om man ønsker å beholde, eller ut-øke innsyns beskyttelsen, kan man velge laminert glass med opal-film (gir et frostet inntrykk).

 

Bassengrekkverkets høyde? Regler for basseng sikkerhet

For private basseng finnes det egentlig ingen lovregulerte krav om innhegning. Derimot finnes det generelle krav om at bassenget skal være sikret fra ulykker. Det kan gjøres på ulike måter. I følge regelverket så skal alle faste basseng med et et dyp på minst 20 centimeter omgjerdes av et ordentlig rekkverk. Rekkverket skal slik at barn skal ikke kunne krype igjennom, under eller klatre over rekkverket.

Et annet alternativ er i følge regelverket et bassengdekke som presenning eller godkjent beskyttelsesnett. Bassengdekket må klare vekten av et barn uten å gi etter. Man skal likevel huske på at dette dekket alltid må dras over bassenget når man ikke har bassenget under oppsikt, som når man går inn for å lage mat eller reiser i bort en liten stund. Da passer det kanskje bedre med med et basseng gjerde eller et bassengrekkverk bedre. Det er også viktig at ditt basseng gjerde eller bassengrekkverk ikke står for nære bassenget av den grunn at man ikke vil risikere at det blir noen som kan klatre opp og hoppe ned fra.

Sikkert med glassrekkverk?

Vi får ofte spørsmål om glassrekkverk er sikkert når man har barn, om man kan ramle i gjennom osv. Glassene i våre rekkverk med stolper er 8,76mm laminert glass. Dette innebærer at to glass er limt sammen med en plastfilm i mellom glassene. Det er samme teknikk som anvendes for vindusruter i biler. Om et glass blir ødelagt av slag, kommer det andre glasset sammen med plastfilmen å være intakt. Du kan også velge herdet laminert glass, to herdede glasskiver med plastfilm imellom. Dette glasset er for miljøer der glasset kan bli utsatt for gjentatte ytre påkjenninger.

For det stolpefrie rekkverket er det litt annerledes. Der benytter vi tykkere glass som er 12,76mm. I tillegg er glass skivene herdede, hvilket gjør glasset 5 ganger sterkere enn vanlig glass. Om et herdet glass blir ødelagt, deler det seg i mange små ufarlig biter. Disse holdes fast av plastfilmen slik at ingen glassbiter faller ned.

Glass ved basseng

Det man også kan tenkte på om man velger å sette et glassrekkverk i nærheten av bassenget er å velge et glass som ikke gir glassplinter om ulykken skulle være ute. Med våre laminerte glass risikerer man ikke å få problem med glassplinter, som ramler ned i vannet eller rundt om bassenget der man går med sine bare føtter, hvilket man få om man f.eks. velger enkel-herdet glass (herdet glass i en skive).

Man kan velge klare glass om man vil ha full innsyn og utsikt, et grått glass om man vil dempe innsyn eller så velger man et opalglass som ikke gir innsyn i det hele tatt.

Bygge bassengrekkverk selv eller bruke montører/håndtverkere

Mange undrer nok om de våger å gi seg på å montere et glassrekkverk på egen hånd. Vår bedømming er at hvem som helst med grunnleggende håndtverks-kunnskaper kan montere våre rekkverk. Kan man håndtere en skrudrager, et vater, en tommestokk og en hammer, så klarer man det. Det kan være bra å vite at man i visse fall kan behøve å være mer enn en person ved noen av monteringsmomentene.

Det går også bra å benytte en håndtverker for arbeidet og for de blir det veldig enkelt å montere.