Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Alu Color – Glassrekkverk i valgfri farge

Uendelige muligheter 

Design ditt unike glassrekkverk i valgfri farge. Lakkerte stolper og farget glass.

Vil du matche fargen på dine dører eller vinduskarmer? Eller vil du heller ha et unikt glassrekkverk som gir rommet den definitive farge-klikken? Vil du ha et glassrekkverk som matcher foretakets farger? Da er Alu Color det rette valget for deg!
Vi tilbyr en sjelden mulighet til å skape et så komplekst produkt helt etter dine spesielle krav til estetikk.

Fargene skaper helheten

Alle er på jakt etter en helhetlig følelse når vi bygger om og innreder. Tapeten skal matche puten, puten skal matche bildet og rammen skal følge den moderne stilen. Med Alu Color har du sjansen til også å matche glassrekkverket, romdeleren som slipper inn lyset og bevarer den åpne følelsen.

Variasjonsmuligheter i farge og form

Foruten de grunnleggende valgene i forbindelse med montering og utforming, gir Alu Color muligheten til å skape et personlig glassrekkverk. Valgmulighetene er uendelige i vårt unike designverktøy.

Fargesterke kombinasjoner

Ut fra RAL-systemet kan du velge hvilken farge du ønsker, et bredt spektrum der det finnes noe for alle. Du kan velge å designe hele rekkverket i samme farge, eller velge en farge til stolpene og en til glassene, ytterligere en til overliggeren og til sist en farge til glassklemmene.

turkoslila

Designverktøy, lek deg frem

I vårt designverktøy tilpasser du selv ditt glassrekkverk etter dine mål og designer det ut fra din personlige smak og behov. Å skape sitt personlige rekkverk er enkelt. I designverktøyet får du både se tegninger og en 3D-modell av ditt fargede glassrekkverk. Vår 3D-generator gir deg en unik mulighet til å se ditt rekkverk før du bestiller det.

Underholdsfritt

Om man velger en overligger i aluminium, eller avstår å ha overligger, så blir rekkverket i prinsipp vedlikeholdsfritt. Det kreves ikke mer underhold enn å pusse glassene og eventuelt tørke av stolpene iblant. Det er omtrent likeverdig med normalt underhold av vinduer på et hus. Alle våre vedlikeholdsråd finner du her!

Enkelt å montere

Vi har tenkt mye på og at rekkverket skal være enkelt å montere. Alle skruer og andre innfestingsdetaljer medfølger. Våre målmaler angir hvordan stolpen skal plasseres i forhold til de mål man har angitt.
Til ditt rekkverk inngår i tillegg filmede monteringsanvisninger. Filmene er spesielt utformet for ditt rekkverk og viser de moment du går igjennom når du monterer.

Sikkert glass og kvalitetssikrede konstruksjoner

Alu Color er i hovedsak en produkt med unike estetiske og designmessige egenskaper. Til tross for dette er glassrekkverk et produkt med høye krav til sikkerhet og funksjon. Vi leverer alltid våre rekkverk med laminerte sikkerhetsglass. For gjentatte ytre påkjenninger tilbyr vi et herdet og laminert glass.

CE-merket rekkverk

Vi CE-merker vårt aluminiumrekkverk, noe som innebærer at man oppfyller kravene i den europeiske standarden EN 1090-1. Mer informasjon om CE-merking.

Fargesterkt 

Inspirasjon

Bilder fra våre kunder i ulike miljøer og med ulike designvalg

Teknisk informasjon

Dette behøver du å vite om AluColor

Ulike farger på glassene fra ulike sider

Din valgte RAL-farge matches med en fargekode fra glassleverandøren. Ettersom fargen tas frem ved å kombinere opptil fire ulike plastfilmer i ulike grunnfarger, kan fargen på glassene oppfattes litt forskjellig, avhengig av på hvilken side man ser de i fra.

Derfor markerer vi glassene ut i fra hvilke sider som er like. Monter de merkede sidene i samme retning.

Gjennomsiktigheten påvirkes av fargevalget

En lysere RAL-farge gjør glasset mer gjennomsiktig enn om du velger en mørk farge.
Unntaket er om du velger en hvit RAL-farge, da har glasset en «frostet» folie.

Samme farge på alle detaljer

Vi lakker alle detaljer i de farger som du bestiller. Noen detaljer er i plast og lakkes ikke på samme vis som aluminiums-delene. Derfor kan de i visse tilfeller oppfattes som noe mattere eller noe blankere.

Teknisk detaljinformasjon

Stolper

Stolpene pulverlakkeres i den RAL-fargen du velger. Tenk på at det kan være differanse mellom fargene på bildet og i virkeligheten.

Glassklemmer

Glassklemmene pulverlakkeres i den RAL-fargen du velger. Tenk på at det kan være differanse mellom fargene på bildet og i virkeligheten.

Glass

Du velger hvilken RAL-farge du vil ha på ditt glass. Fargen omregnes for å matche fargen du har valgt. En kombinasjon av plastfilmer skaper så den fargen du velger. Verdiene baseres på transmittans og 10 graders observasjonsvinkel med lyskilde D65. Den oppfattede fargen kan variere.

Overligger

Overliggeren pulverlakkeres i den RAL-fargen du velger. Tenk på at det kan være differanse mellom fargene på bildet og i virkeligheten.

CE merkede stolper

Stolpene har blitt testet med innfesting ovenpå og utenpå treunderlag og kan holde en last på 1,0 kN/m.

Firkantige 50x50 mm

Stolper og overliggere i aluminium er av aluminiumsprofiler som er kvadratiske 50x50mm.

Overflate 20 µ

Våre aluminiumsprofiler er anodiserte, det er samme prinsipp som man anvender seg av på masten på en seilbåt. Dette sørger for at det er veldig motstandsdyktig mot vær og vind. Det er ovenpå denne overflaten vi så pulverlakkerer i din farge.

Godstykkelse 2,5 mm

Firkantige 50x50 mm

Stolper og overliggere i aluminium er av aluminiumsprofiler som er kvadratiske 50x50mm.

Overflate 20 µ

Våre aluminiumsprofiler er anodiserte, det er samme prinsipp som man anvender seg av på masten på en seilbåt. Dette sørger for at det er veldig motstandsdyktig mot vær og vind. Det er ovenpå denne overflaten vi så pulverlakkerer i din farge.

Treoverligger

Profilert overligger i ubehandlet lys eik eller jatoba, som er et hardt tre som har samme egenskaper og utseende som Teak.

Vinkler

Ved eventuelle hjørner på rekkverket, skjøter man overliggeren på egen hånd. Dette for å sikre at passformen blir eksakt. Både tre og aluminium går bra å sage med en vanlig kapp/gjærsag. I de tilfeller man velger overligger i aluminium og hjørnet er 90 grader, kreves ingen kapping.

8,76-9,52 mm laminert glass

Det er to glassplater på 4mm med plastfilm i mellom. Om glasset skulle skades sitter det takk være denne plastfilmen fremdeles sammen som en hel del. Med slipte og polerte kanter. Antallet plastfilmer som er nødvendig for å skape din farge, avgjør tykkelsen på glasset.

8,76-9,52 mm herdet laminert glass

Samme oppbygging som på vårt vanlige laminerte glass, men med to herdede glassplater i stedet. Dette glasset anbefaler vi for miljøer der rekkverket kan bli utsatt for gjentatte ytre påkjenninger. Med slipte og polerte kanter. Antallet plastfilmer som er nødvendig for å skape din farge, avgjør tykkelsen på glasset.

Firkantige eller rundede

Når du designer ditt rekkverk velger du selv om du vil ha firkantige eller rundede glassklemmer.

Lakkerte aluminiumsdetaljer

Stolper eller øvrige detaljer i aluminium krever sparsomt vedlikehold. Skulle det oppstå flekker, rekker det oftest med et mildt rengjøringsmiddel, vann og en myk klut. Anvend ikke produkter med slipende egenskaper, syrer eller alkaliske middel. Unngå harde støt med skarpe detaljer da lakken kan skades og fukt kan trenge inn under lakken.

Glass

Rengjør glassoverflaten med et rengjøringsmiddel for vinduer og speil sammen med en myk klut. Ved vanskelige flekker kan rødsprit anvendes. Rengjør deretter med rengjøringsmiddel for vinduer og speil igjen. Bruk ikke middel med slipende effekt på glass.

Treoverligger

Skal rekkverket monteres utendørs anbefaler vi å rengjøre overliggeren og så slipe den med finkornet sandpapir. Behandle overliggeren med impregnerende produkt som treolje eller lignende for de rådende forhold. Ved montering innendørs kreves kun rengjøring og lett sliping. Om man ønsker, kan overliggeren behandles med impregnerende produkt som treolje eller lignende. All eik inneholder garvesyre i varierende mengde, avhengig av virkets fuktighetsgrad. Dette for at garvesyren motvirker forråtnelse i treverket. Når din overligger eller håndløper i eik for første gang utsettes for fukt i utendørsklima, utsondres garvesyre, noe som kan årsake misfarginger på underlaget. Derfor anbefaler vi at treverket med fordel kan oljes inn, alternativt strykes over med oksalsyre ved montering for å minske utsondringen av syren. Oksalsyre kan også benyttes for rengjøring av misfarginger på underlaget. Rådgjør med din fargehandel før du anvender oksalsyre. For at treverket skal holde seg pent, anbefaler vi også å olje inn treverket noen ganger i året.

Symmetriske seksjoner

Når du angir dine mål i vår konfigurasjon, angir du alltid ytterkant-målene på plassen der du skal ha rekkverket. Vår konfigurasjon gjør så de innrykk som kreves. For ditt rekkverk tilpasser vi deretter seksjonsmålene slik at hver seksjon på respektive side blir like lange. Vi tilpasser altså rekkverket etter dine mål og ikke tvert imot.

Valgbar rekkverkshøyde

I konfiguratoren velger du høyden på ditt rekkverk , 800-1100mm.

Millimeter-tilpasset

Når du angir dine mål vil vi at du bruker milimetermål. Vi skaper ditt rekkverk på millimeteren for at det skal være eksakt tilpasset etter den plassen der du vil plassere det.

Komplette byggsatser

Alt inngår i din bestilling av ditt rekkverk. Inklusive glass.

Monteringsfilmer og anvisninger

Filmene viser ulike moment som en støtte under din montering. For hver ordre anpasses våre monteringstips og filmer.

Alt følger med din ordre

I din ordre fra oss medfølger allt du behøver for din montering. Foruten stolper, glass og overligger inngår også alle skruer, bor og bits, samt eventuelle spesialverktøy. Har du en skrutrekker, tommestokk og et vannpass, behøver du egentlig ingenting utover dette.

Innfesting ovenpå

Foten forankres med fire skruer i gulvet.

Innfesting utenpå

Stolpen forankres med to skruer på siden, direkte mot forankringsunderlaget.

Valgbare innfestingshøyder

Om man velger montering utenpå får man også mulighet å velge innfestingshøyde. Man kan enten la stolpene stikke ned 350mm, 250mm, 195mm eller 145mm. Har man mulighet for det, er et større mål å foredra. Innestingshøyden kan påvirke antallet seksjoner pr side.

Skrue for innfesting i tre

Velger du innfesting i treunderlag medfølger skruer. Skruen er av herdet stål med CorrSeal overflatebehandling for utendørs miljø. Skruen er utstyrt med et fresespor langs stammen og et på spissen. Dette innebærer et veldig lavt dreiemoment i harde tremateriale samt minimerer sprekkdannelser.

Skrue for innfesting i betong

Hvis du velger innfesting i betongunderlag, følger det med skruer til dette formålet. Skruene er laget av herdet stål med Corrseal-behandling for utendørsmiljø – Korrosjonsklasse C4. 
Godkjent for festemateriale for: Sprukket betong – Ikke sprukket betong – Betongelementer. 
Også egnet for: Massiv teglstein – Hul teglstein – Massiv mexitegl – Naturstein.

Overligger med eller uten vegginnfesting

Om rekkverket utgår fra en vegg, kan man velge å feste overliggeren i vegg. Dette kan gi en noe mer stabil konstruksjon.

Gjennomgående bolt

Skruen er M8x90 mm lang för montering ovanpå med fot og M12x90 mm lang för montering utenpå. Skruen er laget av rustfritt stål A4 for utendørsmiljø. Vi anbefaler gjennomgående skruefeste for treunderlag der tykkelsen er mellom 45 og 60 mm. Sørg for tilgang til skruen nedenfra ved montering ovenfra, og fra baksiden ved sidemontering.

Når du designer ditt rekkverk gir bruksklasse (A,B eller C) en indikasjon på at rekkverket er passende å bruke. Klassene utgår fra rådende byggregler og våre egne produkt-tester og tar i betraktning til de valg du har gjort gjeldende rekkverkshøyde, seksjonsbredde, detaljer osv. Du kan se klassen som en anbefaling som hjelper deg å velge rett.

Klasse A

Et A-klassifisert rekkverk oppfyller de krav det er på rekkverk ved en fallhøyde på mellom 0,5-10meter fra gulvnivå til marknivå og er derfor egnet til bruk i alle typer av bomiljø samt offentlige miljøer som kontorer, restauranter og butikker. Våre A-klassifiserte rekkverk klarer minst 1kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt.

Klasse B

B-klassifiserte rekkverk passer i miljøer der nivåforskjellen mellom gulv og mark er 0-0,5 meter. Våre B-klassifiserte rekkverk klarer minst 0,5 kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er dette personsikkerhetsglass som forhindrer personskade ved eventuell støt.

Klasse C

C-klassifisert rekkverk er egnet å benytte i markhøyde. I de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt. Et rekkverk kan bli C-klasset om Rekkverkbutikken sammen med deg som kunde, gjør en endring på rekkverket som avviker fra vår standard. C-klasset står da for at denne spesifikke konfigurasjon ikke er testet.

Instruksjonsfilmer

Nedenfor ser du klipp fra noen av våre monteringsfilmer. Når du har gjort din bestilling får du linker til filmer som viser hvordan du setter opp rekkverket med de detaljer som akkurat du har valgt. Du finner også våre vanligste filmer her.