Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
 • Alltid fri frakt!
 • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
 • Høy kvalitet
 • Høy tilgjengelighet
 • Kort produksjonstid
 • Produkter som produseres etter dine mål
 • Helt fraktfri leveranse

SE-3 SE-5 SE-10 CE

Alu Sense glassrekkverk

Alu Sense – design i kombinasjon med sikkerhet

Vår nyeste innovasjon, Alu Sense, representerer en nyskapende tilnærming til moderne glassrekkverk.

Avrundede stolper uten glassklemmer skaper et rekkverk med fokus på design

Med elegant avrundede aluminiumsstolper tar vi glassrekkverkets utseende til et helt nytt nivå. Ved å eliminere glassklemmene har vi skapt et minimalistisk glassrekkverk der glasset integreres i stolpene, noe som gir en estetisk tiltalende og ren design med mulighet for store glasspartier (maksimalt cc 1500 mm) som optimaliserer utsikten.

 • Sikkerhet: Glasspanelene gir et sikkert rekkverk samtidig som det ikke blokkerer utsikten.
 • Estetikk: Den minimalistiske designen og det brede utvalget av farger skaper en stilren og enhetlig designestetikk.
 • Holdbarhet: Aluminiumsstolpene er vedlikeholdsfrie og holder lenge uten å ruste eller miste farge, noe som gir kundene en langsiktig investering.
 • Enkel montering: Vårt produkt leveres med enkle monteringsanvisninger for å gjøre installasjonen så smidig som mulig for kundene.

De avrundede stolpene er ikke bare funksjonelle, men også en estetisk forsterkning av rekkverkets overordnede uttrykk. Denne unike kombinasjonen av form og funksjon gjør at glassrekkverket smelter harmonisk inn i sin omgivelse samtidig som det tilbyr en sikker og fri utsikt.

Det passer perfekt inn i både moderne og tradisjonelle hjemmemiljøer. Dessuten tilbyr vi en enkel monteringsprosess med monteringsfilmer for hvert trinn i monteringen.

Valgmuligheter med fokus på farge

Alu Sense gir deg muligheten til å velge fargen på stolpene slik at det harmonerer godt med huset og den omkringliggende miljøet. Stolpene fås i standardfargene natur (aluminium) og valgfri RAL.

Design med sikkerheten i fokus

Våre glassrekkverk leveres alltid med sikre og laminerte glass som er 8,76 mm tykke og har slipte og polerte kanter. Laminert glass består av to glassplater med plastfilm imellom, noe som gjør at glasset henger sammen selv om en av platene skulle gå i stykker. Du kan velge mellom klart glass eller farget lamell i grått eller opal (farget eller frostet folie mellom glassplatene).

Hvis du skal montere rekkverket i en miljø der det vil bli utsatt for gjentatte ytre påkjenninger, kan du velge et herdet og laminert glass. Du velger også hvor høyt rekkverket skal være (800-1100 mm). Alle valg gjøres direkte i vårt designverktøy.

Beställ Alu Rund online - via dator, surfplatta eller mobil

Enkelt å tilpasse og bestille i vårt designverktøy

I verktøyet for design og bestilling fyller du inn dine mål og velger detaljer ut fra eget ønske og smak. Du ser glassrekkverket både i 3D og som tegning, slik at du kan føle deg helt trygg på hvordan det vil bli før du bestiller. Hvis du lagrer ditt rekkverk, kan du når som helst logge inn igjen og justere mål eller detaljevalg. Du kan også få tilsendt tilbudet til din e-postadresse, slik at du enkelt kan sammenligne forskjellige rekkverk eller diskutere det internt i familien.

Montering

Dette aluminiumsrekkverket er relativt enkelt å montere, og vi sender med alt du trenger i form av skruer, bits osv. Se målmålene for informasjon om hvordan stolpene skal plasseres i hjørner og ved avslutninger. Når du har bestilt ditt rekkverk, får du også monteringstips både i tekst og film, som dekker alle trinnene du går gjennom når du setter opp rekkverket.

CE-merket rekkverk

Våre aluminiumsrekkverk er CE-merket i henhold til EN 1090-1. Mer informasjon om CE-merkingen.

Teknisk informasjon

Teknisk detaljinformasjon

CE merkede stolper

Stolpene har blitt testet med innfesting ovenpå og utenpå treunderlag og kan holde en last på 0.5 kN/m.

Overflate 20 µm

Våre aluminiumsprofiler er anodiserte, det er samme prinsipp som man anvender seg av på masten på en seilbåt. Dette sørger for at det er veldig motstandsdyktig mot vær og vind.

Godstykkelse 2,5 mm

8,76 mm laminert glass

To glass skiver på 4mm med en plastfilm mellom. Om glasset skulle knuses, sitter det, på grunn av plastfilmen, fortsatt sammen som en hel del. Glassene har slipte og polerte kanter.

8,76 mm herdet laminert glass

Samme konstruksjon som våre vanlige laminerte glass, men med to herdede glass-skiver. Dette glasset anbefaler vi for miljøer der rekkverket kan bli utsatt for gjentatte ytre påkjenninger. Med slipte og polerte kanter.

Glassvalg (farge)

Når du designer ditt rekkverk velger du også hvilken type av glass du vil ha. Man kan velge mellom klart glass eller med farget laminat i grått eller opal (farget eller frostet folie mellom glassplatene).

Symmetriske seksjoner

Når du angir dine mål i vår konfigurasjon, angir du alltid ytterkant-målene på plassen der du skal ha rekkverket. Vår konfigurasjon gjør så de innrykk som kreves. For ditt rekkverk tilpasser vi deretter seksjonsmålene slik at hver seksjon på respektive side blir like lange. Vi tilpasser altså rekkverket etter dine mål og ikke tvert imot.

Valgbar rekkverkshøyde

I konfiguratoren velger du høyden på ditt rekkverk , 800-1100mm.

Millimeter-tilpasset

Når du angir dine mål vil vi at du bruker milimetermål. Vi skaper ditt rekkverk på millimeteren for at det skal være eksakt tilpasset etter den plassen der du vil plassere det.

Komplette byggsatser

Alt inngår i din bestilling av ditt rekkverk. Inklusive glass.

Alt følger med din ordre

I din ordre fra oss medfølger allt du behøver for din montering. Foruten stolper, glass og overligger inngår også alle skruer, bor og bits, samt eventuelle spesialverktøy. Har du en skrutrekker, tommestokk og et vannpass, behøver du egentlig ingenting utover dette.

Innfesting ovenpå

Foten forankres med fire skruer i gulvet.

Skrue for innfesting i tre

Velger du innfesting for tre-underlag, medfølger skruer for dette formål. Skruen er produsert av herdet stål med CorrSeal overflatebehandling for utendørsmiljø. Skruen er utstyrt med et fresespor langs stammen og et på spissen. Dette innebærer et veldig lavt dreiemoment i harde trematerialer samt minimerer sprekkdannelser.

Skrue for innfesting i betong:

Hvis du velger innfesting i betongunderlag, følger det med skruer til dette formålet. Skruene er laget av herdet stål med Corrseal-behandling for utendørsmiljø – Korrosjonsklasse C4. Godkjent for festemateriale for: Sprukket betong – Ikke sprukket betong – Betongelementer. 
Også egnet for: Massiv teglstein – Hul teglstein – Massiv mexitegl – Naturstein.

Gjennomgående bolt

Skruen er M8x90 mm lang för montering ovanpå med fot og M12x90 mm lang för montering utenpå. Skruen er laget av rustfritt stål A4 for utendørsmiljø. Vi anbefaler gjennomgående skruefeste for treunderlag der tykkelsen er mellom 45 og 60 mm. Sørg for tilgang til skruen nedenfra ved montering ovenfra, og fra baksiden ved sidemontering.

Detaljer i aluminium

Stolper eller øvrige detaljer i aluminium krever sparsomt vedlikehold. Skulle det oppstå flekker, rekker det oftest med et mildt rengjøringsmiddel, vann og en myk klut. Anvend ikke produkter med slipende egenskaper, syrer eller alkaliske middel.

Glass

Rengjør glassoverflaten med et rengjøringsmiddel for vinduer og speil sammen med en myk klut. Ved vanskelige flekker kan rødsprit anvendes. Rengjør deretter med rengjøringsmiddel for vinduer og speil igjen. Bruk ikke middel med slipende effekt på glass.

Når du designer ditt rekkverk gir bruksklasse (A,B eller C) en indikasjon på at rekkverket er passende å bruke. Klassene utgår fra rådende byggregler og våre egne produkt-tester og tar i betraktning til de valg du har gjort gjeldende rekkverkshøyde, seksjonsbredde, detaljer osv. Du kan se klassen som en anbefaling som hjelper deg å velge rett.

Klasse A

Et A-klassifisert rekkverk oppfyller de krav det er på rekkverk ved en fallhøyde på mellom 0,5-10meter fra gulvnivå til marknivå og er derfor egnet til bruk i alle typer av bomiljø samt offentlige miljøer som kontorer, restauranter og butikker. Våre A-klassifiserte rekkverk klarer minst 1kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt.

Klasse B

B-klassifiserte rekkverk passer i miljøer der nivåforskjellen mellom gulv og mark er 0-0,5 meter. Våre B-klassifiserte rekkverk klarer minst 0,5 kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er dette personsikkerhetsglass som forhindrer personskade ved eventuell støt.

Klasse C

C-klassifisert rekkverk er egnet å benytte i markhøyde. I de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt. Et rekkverk kan bli C-klasset om Rekkverkbutikken sammen med deg som kunde, gjør en endring på rekkverket som avviker fra vår standard. C-klasset står da for at denne spesifikke konfigurasjon ikke er testet.