Corners not 90 Side definition Num sides definition Num sections definition Inner corner Outer corner Windbreaker alu number of sections windbreaker alu start left windbreaker alu start offset Windbreaker rf number of sections windbreaker rf start left windbreaker rf start offset BcUk BcA+ BcA BcB BcC rbu_rail_extras-nanoglas rbu_rail_extras-nanometal rbu_rail_height-800 rbu_rail_height-900 rbu_rail_height-1000 rbu_rail_height-1100 rbu_variant-42_glas_handrail rbu_variant-42_glas_no_handrail rbu_variant-42_bars_vertical rbu_glas_options_clamps-kfzn4050r42rrf rbu_glas_options_clamps-kfzn4545r42fkrf rbu_glas_options_type-gll876gr rbu_glas_options_type-gll876gkl rbu_glas_options_type-gll876gop rbu_bars_vertical_options_bar_spacing-tight rbu_bars_vertical_options_bar_spacing-wide rbu_placement-top_foot rbu_placement-side_holder 42_glas_handrail-rbu_rail_start-wall_mount_roof 42_glas_handrail-rbu_rail_start-pole_wall_mount 42_glas_handrail-rbu_rail_start-wall_mount 42_glas_no_handrail-rbu_glas_options_height-higher 42_glas_no_handrail-rbu_rail_start-pole_standalone 42_glas_no_handrail-rbu_rail_start-wall_mount_roof 42_glas_no_handrail-rbu_rail_start-wall_mount 42_glas_handrail-rbu_rail_start-pole_standalone 42_bars_vertical-rbu_rail_start-pole_standalone 42_bars_vertical-rbu_rail_start-pole_wall_mount 42_bars_vertical-rbu_rail_start-wall_mount rbu_rail_handle-olrf42s rbu_rail_handle-olek42s rbu_rail_handle-olja42s 42_glas_handrail-rbu_rail_ending-pole_standalone 42_glas_handrail-rbu_rail_ending-pole_wall_mount 42_glas_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount 42_glas_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount_roof 42_glas_no_handrail-rbu_rail_ending-pole_standalone 42_glas_no_handrail-rbu_rail_ending-pole_wall_mount 42_glas_no_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount 42_glas_no_handrail-rbu_rail_ending-wall_mount_roof 42_bars_vertical-rbu_rail_ending-pole_standalone 42_bars_vertical-rbu_rail_ending-pole_wall_mount 42_bars_vertical-rbu_rail_ending-wall_mount 42_glas_handrail-rbu_glas_options_height-normal 42_glas_no_handrail-rbu_glas_options_height-normal rbu_glas_options_clamps-kfrf4050r42r rbu_glas_options_clamps-kfrf4545r42fk rbu_windbreaker-1600 rbu_windbreaker-1800 rbu_windbreaker-0
bent-arrow-double-right bent-arrow-left bent-arrow-right

Design ditt Rustfrie rekkverk

Begynn med å angi dine mål! Deretter ser du hvordan prisen påvirkes av de valg du gjør!

Slik bestiller du!

Mulige valg

Din pris vises når du har angitt dine mål

Produksjonstid & hvordan dine valg påvirker prisen

?

Glass, Overligger ?

Glass, Overligger ?

Laminert glass 8,76 mm, klart ?

Flere alternativ


?

Rustfritt 40x50 mm rundet ?

Montering ovenpå med fot ?

Underlag?

Rund rustfri, 42 mm ?

Frittstående stolpe ?

Frittstående stolpe ?

1000 mm ?

Tilkoblet ?

Nei ?

Når du har angitt dine mål, kan du gjøre innstillinger for vindskjermens plassering

?

Steng

Hjelpe-informasjon

Her vises hjelpe-informasjon relatert til de valg du gjør.

Variant

Med overligger

Om man ska belaste rekkverket eller bruke det som støtte skal man velge med overligger.

Uten overligger

Skal rekkverket ikke belastes og brukes mer som avskjerming eller hinder, foretrekkes alternativet uten overligger.

Glasstype

Lamellglass 8,76mm

Laminert glass består av to glasskiver med en plastfilm imellom. I dette tilfelle er glasskivene hver 4 mm tykke og plasten 0,76 mm tykk. Fordelen med laminert glass er at glasset ikke deler på seg ved skade, men fremdeles holder sammen.

Herdet laminert glass 8,76mm

To herdede glasskiver med en plastfilm imellom for miljøer der glasset kan utsettes for gjentatte ytre påkjenninger. Akkurat slik som ved vanlig laminert glass er glasskivene 4 mm tykke og plasten 0,76 mm.

Laminert glass går vanligvis under betegnelsen sikkerhetsglass og er den typen som brukes i for eks. frontruter på biler.

Klart glass

I klart laminert glass er plastfilmen mellom glassene klar och glasset blir helt gjennomsiktigt.

Opalglass

I opalglass blir filmen mellom glassen hvitaktig. Dette gjør att man ikke tydlig ser igjennom, hvilket gir avskjerming. Opal kalles iblant også for frostet.

Grå glass

Vårt gråe glass er gråfargede glasskiver med klar plastfilm imellom. Glasset får et tonet utseende og gir lite avskjerming.

Glasshøyde

Glasset til rekkverket kan fås i ulike høyder. Hvilke høyder som er tilgjengelige avhenger av de valg du har gjort tidligere.

Normalhøyde

Vi regner med at glasset skal ha en standardhøyde. Vi lar glasset begynner 45 mm ovenfor gulvet.

Full høyde

Om man har valgt rekkverk uten overligger, kan man velge og la glasset stikke opp 50 mm ovenfor rekkverkets stolper. Vi lar glasset begynne 45 mm ovenfor gulv.

Glassklemmer

Glassklemmer i rustfritt

Våre rustfrie glassklemmer har gradering AIS 316, hvilket betyr at de er av syrefast rustfritt stål og kan brukes i utendørsmiljøer. De kan også brukes innendørs.

Glassklemmer i sink

Våre glassklemmer i sink er fremst beregnet til bruk innendørs.

Innfesting

Rekkverket kan plasseres enten montert utenpå (på siden) , eller ovenpå med fot.

Hvilket alternativ man bør velge er unikt for hver situasjon. Mange ganger kan begge alternativene fungere like bra.

Montering utenpå er et noe mer stabilt alternativ og tar ikke opp plass. Montering ovenpå kan være noe enklere. Om rekkverket ikke skal belastes i noen større grad, blir valget en smakssak.

Uansett innfestingsvalg er det viktig å tenke på at skruene som brukes ved montering har et bra underlag å feste i.

For innfesting utenpå finner man målspesifikasjoner på holderen i vår avstandsberegner.

Hjørne, ikke 90 grader

For å få en nøyaktig vinkel i hjørner som ikke er nitti grader, kommer leverte stolper med hull for glassklemmene på bare den ene siden. På den andre siden borer man selv med medfølgende verktøy og instruksjoner.

Fallsikring

En ekstra sikkerhet for ditt glass når rekkverket er montert i vindutsatte områder eller når mennesker kan oppholde seg under rekkverket.

Overligger

Her velger du hvilket materiale som overliggeren skal være i.

Treoverligger

  • Eik er å foretrekke innendørs , men fungerer også utendørs.
  • Teak/Jatoba/Sipo brukes med fordel utendørs.

Eik-overliggeren levereres ubehandlet. Man kan selv olje inn den om man ønsker det.

Begynnelse

Rekkverket kan begynne som fristående eller på ulike måter festes i en vegg. Det er alltid side 1 som er begynnelsen. Om man kun har en side spiller det ingen rolle om det er høyre eller venstre delen som er begynnelsen.

Innfesting i vegg

Om man velger å feste overliggeren i veggen kan man få en noe mer stabil rekkverkskonstruksjon.

Innfesting i vegg ved skråtak

I det tillfelle der rekkverket skal ansluttes mot et skråtak vil vi produsere et glass med avskjært hjørne som følger takets linje og monteres med glassklemmer i veggen. Siste seksjonen på rekkverket vil anpasses. Det er viktig at man angir korrekt vinkel takskråningen. Det er ikke mulig å velge ansluttning til skråtak om rekkverket kun har en seksjon.

Ved å angi ytterveggshøyden (A) og klaringens mål (C) regner vi ut den takvinkelen som bør gjelde i ditt tilfelle i ditt fall. Er vinkelen kjent er det nok å angi denne sammen med ytterveggshøyden.

Tenk på at om du senere endrer rekkverkets høyde kan mulighetene for å bestille innfesting mot skråtak endres.

Avsluttning

Rekkverket kan avsluttes fristående eller på ulike måter festes i en vegg. Det er alltid siste siden (den med høyest sidenummer) som er avsluttningen. Om man kun har en side spiller det ingen rolle om det er høyre eller venstre delen som er avsluttningen.

Innfesting i vegg

Om man velger å feste overliggeren i veggen kan man få en noe mer stabil rekkverkskonstruksjon. Observer at overligger ikke kan forankres i veggen hvis rekkverket kommer skrått inn mot vegg.

Innfesting i vegg ved skråtak

I det tillfelle der rekkverket skal ansluttes mot et skråtak vil vi produsere et glass med avskjært hjørne som følger takets linje og monteres med glassklemmer i veggen. Siste seksjonen på rekkverket vil anpasses. Det er viktig at man angir korrekt vinkel takskråningen. Det er ikke mulig å velge ansluttning til skråtak om rekkverket kun har en seksjon.

Ved å angi ytterveggshøyden (A) og klaringens mål (C) regner vi ut den takvinkelen som bør gjelde i ditt tilfelle i ditt fall. Er vinkelen kjent er det nok å angi denne sammen med ytterveggshøyden.

Tenk på at om du senere endrer rekkverkets høyde kan mulighetene for å bestille innfesting mot skråtak endres.

Rekkverkshøyde

Som standard regner vi med at rekkverkene skal være 1000 mm høye.

Rekkverkets høyde regnes fra gulv til rekkverkets overkant. Ved montering utenpå kan dermed selve rekkverkskonstruksjonen være høyere.

Byggforeskriftenes regler for rekkverkets høyde

Byggforeskriftene foreskriver at et rekkverk skal ha en høyde på 1000 mm om høyden mellom terreng eller plan er 0,5 meter eller mer. Det betyder alltså at om man har en høydeforskjellen til terreng eller underliggende plan er 0,5 meter eller mer så skal rekkverket ha denne høyden. Alle våre rekkverk for balkonger kan leveres i 1000 mm. Skulle avstanden til terreng eller underliggende plan være mindre kan man også velge et lavere rekkverk. For rekkverk i trapp, repos og hvileplan må rekkverket være minst 0,9m.

1000 mm gjelder også for balkonger og landinger utenfor bostaden.

 

Levegg

Velg om leveggen skal være 1600 eller 1800 mm høy. Leveggens høyde regnes fra underlaget til glassplatens overkant. Ved montering på utsiden kan altså selve leveggens konstruksjon være høyere. Glasset er 8,76 mm – herdet og laminert. Det begynner 45 mm over gulvet og slutter i samme høyde som stolpene.

Velg sidene som skal ha levegg:

Velg på hvilke sider av rekkverket ditt leveggen skal plasseres. En ny side begynner når rekkverket endrer retning.

Illustrasjonen over viser et rekkverk med seks sider.

Antall leveggseksjoner:

Velg hvor mange leveggseksjoner du ønsker å ha på den valgte siden. I rullegardin-menyen vises det maksimale antallet leveggseksjoner som får plass på siden, basert på de målene du har satt inn. Ettersom leveggseksjonene har et fast cc-mål på 800 mm, kan det i visse tilfeller være nødvendig med en eller flere seksjoner glassrekkverk for å fylle hele sidelengden.

Bare levegg

 

Kombinert med glassrekkverk

 

Plassering av leveggen:

Velg hvor leveggseksjonene skal begynne på den valgte siden. Avhengig av hvor mange sider rekkverket ditt har, kan du velge å plassere leveggseksjonene i begynnelsen av rekkverket, mot side 1, 2, 3, osv., eller ved avslutningen på rekkverket.
Hvis du vil at leveggen skal begynne et stykke inn på siden, klikker du i ruten under “Juster plasseringen av leveggen”. Her oppgir du avstanden i mm fra høyre eller venstre kant av hver side. OBS! Minste avstand målt fra kanten til midten (cc) av leveggstolpen er 450 mm.

Tilbehør

Kompletter din bestilling med noen av våre tilbehør, velg en eller flere og legg det til din ordre. Mengden tilpasses ut ifra det beregnede forbruk til din ordre. Tilbehørene er ikke nødvendige for din montering.

 
Steng

Spesifikasjon

Rustfritt rekkverk


- --- kr
Prisen inkluderer moms & frakt
Vi tilbyr delbetaling

Variant:
Glass, Overligger
Glasstype:
Laminert glass 8,76 mm, klart
Glassklemmer:
Rustfritt 40x50 mm rundet
Innfesting:
Montering ovenpå med fot
Underlag:
Tre
Overligger:
Rund rustfri, 42 mm
Begynnelse:
Frittstående stolpe
Avslutning:
Frittstående stolpe
Rekkverkshøyde:
1000 mm
Tilbehør:
Ingen tilbehør valgt
Miljø:
Utendørs
Steng

Tegninger & dokument

Her vises en eller to bilder på hvordan ditt rekkverk kan monters når mål & konstruksjon er angitt.

  • PDF-dokument vises når mål & konstruksjon er angitt.
Steng

Bruksklasse

Dette rekkverket, med nåværende valg av rekkverkshøyde, bredde på seksjoner mm, tilhører Bruksklasse ?.

Når du har angitt mål på rekkverket vises aktuell bruksklasse.

Klasse Ukjent

Ukjent bruksklasse

Bruksklasser gir deg en indikasjon på hvor rekkverket er passende å bruke. Ikonet viser hvilken klasse rekkverket tilhører og oppdateres etterhvert som du gjør dine valg av design og detaljer.


Våre bruksklasser

Klasse A

Et A-klassifisert rekkverk oppfyller de krav det er på rekkverk ved en fallhøyde på mellom 0,5-10meter fra gulvnivå til marknivå og er derfor egnet til bruk i alle typer av bomiljø samt offentlige miljøer som kontorer, restauranter og butikker. Våre A-klassifiserte rekkverk klarer minst 1kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt.

Klasse B

Rekkverk med bruksklasse B er egnet å benytte i miljøer der nivåforskjellen fra gulv til mark er 0-0,5. Våre B- klassifiserte rekkvker klarer minst 1 kN/m i linjelast og i de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt.

Klasse C

C-klassifisert rekkverk er egnet å benytte i markhøyde. I de tilfeller rekkverket har glass, er det et sikkerhetsglass som forhindrer personskader ved eventuelt støt.

Steng

Send som tilbud

Oppgi dine opplysninger, så sender vi dette produktet som et tilbud til deg via e-post.

Tilbud på flere produkter?

Du kan få et tilbud med flere produkter ved å legge produktene, en og en, i handlekurven og siden sende ditt tilbud fra kassen!

Steng

Spare eller hente


Oppgi din e-postadresse ovenfor

Med denne funksjonen kan du lagre de mål og valg du har oppgitt, for å hente de opp igjen senere.

Informasjonen kan hentes fra såvel pc som nettbrett eller mobiltelefon.


Vi legger dine varer i handlekurven…

Straks ferdig…

- --- kr