Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

Høy verdien på huset – renovere terrassen

Nå for tiden er det veldig mange som i påvente av salg av boligen gjennomfører en eller annen form for renovering eller så kalt styling. Dette for å gjøre boligen attraktiv for så mange potensielle kjøpere som mulig.

Salgstyling, flyttestyling, homestyling eller homestaging kan gjøres på ulike nivå. Uansett om man maler en vegg eller om man velger å renovere kjøkkenet, så gjelder det å være oppmerksom på hvilke forandringer man velger å legge pengene på. Det finnes nemlig ulike renoveringer som påvirker verdien på din bolig på ulike sett. På mange tiltak får du aldri igjen pengene, mens andre kan gi deg så mye som det dobbelte av dine investeringer.

Dobling av investeringen

En lønnsom renovering man kan gjøre er å renovere sin terrasse. Man kan øke verdien med så mye som 100 % av de investerte pengene.

Selvsagt er det mange faktorer som spiller inn. Geografi og adresse på boligen kommer i første rekke. Ved renovering av akkurat terrassen eller balkongen er plassering og utformingen av disse det viktigste. En godt planlagt stor terrasse som er vendt mot sør med utsikt, er mer attraktiv enn en liten balkong inn mot en bakgård.

I følge Konstantin Karlsson, megler på Nordvik & Partners, kan en renovering av en sørvest vendt terrasse gi deg så mye som dobbelt tilbake, dog kan en liten balkong mot en bakgård kanskje bare gi 60% tilbake av investeringen ved et eventuelt salg.

-”Beliggenheten er selvsagt den største avgjørende faktoren. Men med en bra beliggenhet har du også mulighet til å gjøre enda mer av det. En innbydende og godt planlagt terrasse er noe vi meglere alltid verdsetter høyt. Spesielt om huset skal selges i løpet av våren eller sommeren».

IMG_5454

Størst sjanse til verdiøkning – i følge megleren

Kjøkken
Det gamle nedslitte kjøkkenet byttes ut mot et nytt kjøkken i høy kvalitet i tidløs stil.
Utgift: 300.000 kroner
Verdiøkning av utgiften i prosent: 25-50 prosent
Kommentar: I en dyrere eiendom er det lettere å hente inn en stor del av investeringen i et nytt kjøkken. Jo dyrere hus, jo mer forventes det at det har et kvalitets-kjøkken. Men som utgangspunkt er det en dårligere investering, også i dyrere områder. I allmennhet er kjøkken noe man utformer etter sine behov og ønskemål. Risikoen er at det ikke passer en fremtidig kjøpers smak.

Bad
Det gamle badet får et løft med spa og passende materialvalg.
Utgift: 300.000 kroner.
Verdiøkning av utgiften i prosent: 20-40 prosent.
Kommentar: Utgiften for et luksuriøst bad ansees generelt enda vanskeligere å få tilbake enn utgiften for et nytt kjøkken. Ett bad, selv i høyeste kvalitet og for flere hundre tusen kroner, skal man ikke forvente seg å tjene inn i form av en høyere huspris. Akkurat som med et kjøkken er et bad et rom som man utformer etter sin personlige smak. Derfor finnes det også her en risiko for at det er noe som ikke faller i smak for eventuelle spekulanter.

Tak
Det gamle slitte taket byttes ut mot et nytt tak i beste kvalitet i samme stil som huset.
Utgift: 200.000 kroner
Verdiøkning av utgiften i prosent: 20-60 prosent
Kommentar: Nytt tak over hodet er noe som i allmennhet settes pris på blant huskjøpere. Dessverre er det sjeldent at man får noe tilbake på kostnadene om man velger de dyreste materialene. Man har en større sjanse for å gjøre en høyere prosentuell gevinst om man i dette tilfellet velger billigere materialer.

Terrasse
En ny terrasse som bygges med fint gulv og et eksklusivt glassrekkverk som slipper inn lyset og omgivelsene.
Utgift: 80.000 – 150.000 kroner
Verdiøkning av utgiften i prosent: 60 – 100 prosent
Kommentar: For en fin terrasse kan du få dobbelt så mye tilbake enn for hva du har gitt for den. Om terrassen i tillegg ligger vendt mot sør med fin utsikt er sjansene gode for å få tilbake de investerte pengene ved et salg.

Kjeller
En fuktig kjeller på 75 kvadratmeter renoveres og fikses til med båre drenering og isolering.Tre nyttige rom innredes.
Utgift: 150.000 kroner
Verdiøkning av utgiften i prosent: 25-100 prosent
Kommentar: Har man en dårlig utnyttet kjeller, som kanskje ikke kan anvendes på grunn av fukt, kan det være en god investering å gjøre den anvendbar. Ikke minst i områder med høye kvadratmeterpriser. Det er en relativt billig investering som åpner opp mange ekstra kvadratmeter.

Konstantin Karlsson
Nordvik & Partners