Alu Color Alu Classic Alu Modern Alu Retro Alu Flex ST Breeze ST Flow ST Prime ST Wire ST Wire & ST Breeze
  • Alltid fri frakt!
  • Individuelt tilpasset!
0 kr
inkl. moms & frakt
Du har ikke lagt noe i handlekurven ennå!
Klikk på produkter i menyen for å se vårt utvalg
Vi tilbyr:
  • Høy kvalitet
  • Høy tilgjengelighet
  • Kort produksjonstid
  • Produkter som produseres etter dine mål
  • Helt fraktfri leveranse

Funderer du på å bygge nytt altanrekkverk?

Da finnes det endel saker å tenke på. Fremfor alt når det kommer til de byggregler som finnes angående sikkerhet. Reglene vil påvirke utformingen av rekkverket og blant annet skal rekkverket være minst 1m for balkonger og terrasser der høydeforskjell til terreng er mer enn 3 meter.

Trerekkverk med ribber

I dag ser man ofte hus med tre-rekkverk med horisontale ribber. Ett av kravene i Norge sier at det ikke får foreligge mulighet for barn å klatre i ribbene. Med andre ord burde altså de fleste rekkverk man ser i dag med liggende ribber istedenfor ha stående ribber. Alternativt skal ribbene være så tette at muligheten til å klatre ikke finnes eller dekkes av noe som tar bort risiko for klartring.

Det finens også regler som bestemmer hvor store intervaller det får være mellom ribbene, de må være så tette eller så langt i fra hverandre at at et barn ikke kan sette faste hodet. Åpninger på 110-230mm bør unngås da kravet på vertikale og horisontale åpninger er maksimum 0,10m

Fra golv til rekkverkets underkant får mellomrommet ikke overstige 50mm.

Vajer eller spiler

Samme problem oppstår med rekkverk som skal ha horisontale spiler eller vajere og man risikerer at rekkverkskosntruksjonen ikke oppfyller de krav som finnes. Et rekkverk med vajer eller stenger skulle derfor kreve ytterligere fyllning for unngå risiko for klatring. For å beholde utsikten fra balkong eller terrasse gjenstår da oftes bare glass som fyllningsalterntiv.

Rekkverk vajer eller spiler

Glassrekkverk

Vårt laminerte glass består av to flate glassplater med plastfolie imellom. Når laminert glass skades, henger det sammen og risken for kutt blir liten. Det fanger også opp mennesker og foremål og hindrer de i å falle igjennom glasset.

Du utformer ditt rekkverk på rekkverkbutikken.no etter dine mål og din smak. Vi vet at det ikke finnes noen standardmål på de plasser man velger å ha sitt rekkverk. Derfor produserer vi ditt rekkverk etter dine mål og ikke tvert om.

Etter dine mål beregner vi så seksjonene i ditt rekkverk og behøver ikke å dele inn ditt rekkverk i store seksjoner utifra lagervarer.

Les mer om våre rekkverk til altan, balkong eller innendørs.

glassrekkverk_rf

Har du noen spørsmål så nøl ikke med å ta kontakt med oss. Besøk vår side for å designe ditt personlige rekkverk.